Cum vede Bulai comasarea alegerilor: "Ideal era să le avem pe toate pe 9 iunie. De ce să ne mai complicăm?"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Alfred Bulai și Val Vâlcu au revenit la DC News TV cu o ediție specială a emisiunii Nod în papură înregistrată după anunțul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale.

„Intrăm fără menajamente în emisiune. Îl întreb pe Alfred Bulai: Cum te simți comasat?”, a început Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

„Ideal era să se facă până la capăt. Să avem toate alegerile pe 9 iunie și gata. Scăpam de toată nebunia. Dacă se putea, făceam și fără două tururi. De ce să ne mai complicăm cu chestia asta? Era una dintre variante”, a reacționat Alfred Bulai.

De ce nu s-au făcut alegeri și pentru 2028

„Dar se puteau face alegerile și pentru 2028”, a intervenit jurnalistul.

„Eu am presupus că ei se vor gândi serios și la chestia asta. Ce sens are să ne prostim? Dacă tot facem alegeri înainte de a lua un mandat – cum au americanii alegeri în noiembrie și începutul mandatului la jumătatea lui ianuarie – noi am putea face cu 4-5 ani înainte. Putem fi harnici, ca pe vremea lui Ceaușescu cu cincinarul în patru ani și jumătate”, a mai adăugat sociologul.

Jocul politic nu a fost inventat la noi. Se întâmplă în întreaga lume

„Justificarea a fost făcută de jocul politic, iar jocul politic poate fi cât se poate de legal. Așa fac partidele, ce, doar în România fac chestia asta? În general sunt tot felul de mecanisme și subterfugii de genul acesta, inclusiv aranjamente politice care se fac oriunde.

Dar mie faptul că s-au comasat alegerile așa, peste noapte, îmi sugerează un lucru: că domnul Klaus Iohannis, real, este în cărți ca fiind un personaj important. Nu uita că cele două partide au spus nu, inițial, nu au sugerat înaintea zilei deciziei decât că totul e în regulă. Se pare că Iohannis e mai important decât credeam noi, în sensul în care a condus ostilitățile”, a conchis Bulai.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel