Comasarea alegerilor, justificată de jocul politic: "Iohannis e mai important decât credeam". Comparația cu Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Sociologul Alfred Bulai a comparat ultimii an de mandat ai lui Traian Băsescu cu ceea ce se întâmplă astăzi în cazul lui Klaus Iohannis.

„Comasarea peste noapte îmi sugerează un lucru: Klaus Iohannis este cu adevărat în cărți ca fiind un personaj important. Nu uitați că cele două partide au spus «Nu» ideii, mai ales PSD. Au sugerat că totul în regulă până în ultima zi. Se pare că Iohannis e mai important decât credeam noi. A condus toate ostilitățile și ne sugerează că nu te mai pui cu cineva care ajunge să fie o persoană importantă.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, propus la conducerea NATO. Bogdan Chirieac: Asistăm la o mișcare de șah, inteligentă. Înseamnă că România contează.

Diferența semnificativă dintre ultimii doi președinți ai României

În cazul lui Traian Băsescu, cu un an înainte să termine mandatul, avea probleme cu frate-su, vezi probleme cu Elena Udrea pe la Paris. Băsescu a zis cu gura lui foarte clar că, atunci când se știe că pleci din funcție, oamenii schimbă modul în care se raportează la tine. Nu a zis-o chiar așa, dar s-a înțeles din declarație”, a explicat sociologul al DC News TV.

Comasarea nu e făcută pentru miza europarlamentarelor

„Modul în care au funcționat lucrurile acum câteva zile arată că e destul de important Klaus Iohannis, ceea ce înseamnă că va avea un rol important în perioada următoare. Astfel, va fi mai important în jocul acesta de final de mandat față de ce credeam noi acum un an.

Comasatele, pe de altă parte, au un alt rol care nu are legătură cu alegerile europarlamentare. Acolo, fie vorba între noi, nici miza nu e importantă fie vorba între noi. Sunt niște oameni trimiși la Bruxelles de partide. PSD a trimis oameni care nici nu erau din partid”, a conchis Alfred Bulai.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel