Comasare alegeri 2024. Zi decisivă pentru PNL și PSD / Ciolacu și Ciucă au ajuns la Palatul Cotroceni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
La PSD și la PNL au loc, astăzi, ședințe privind comasarea alegerilor și calendarul electoral.

Update 5:

Liderii PNL negociază cu liderii PSD în biroul președintelui Camerei Deputaților.

Update 4:

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă au mers de urgență la Palatul Cotroceni, unde poartă discuții cu președintele Iohannis.

Update 3:

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor face anunțul privind comasările alegerilor diseară la ora 19:00, a anunțat Rareș Bogdan.

De asemenea, europarlamentarii Rareș Bogdan și Mihai Tudose au mai au mai anunțat că în coaliție s-a decis strategia comună pentru alegeri. Aceasta va fi validată în ședințele separate ale conducerilor PSD și PNL.

CITEȘTE ȘI        -       BREAKING NEWS  Comasare alegeri. Tudose: Mi-au venit cifrele acestea la ora 00.00 

Update 2:

Prima ședință a coaliției de guvernare de la Palatul Victoria s-a încheiat. Rareș Bogdan și Mihai Tudose au ieșit de la întrunire.

Update:

Înaintea orei 09:00 a început ședința coaliției la Guvern. 

La ora 13:00, la Palatul Cotroceni va avea loc CSAT, iar la ora 16:00 liberalii se vor reuni în şedinţa Biroului Politic Naţional. Tot în cursul după-amiezii va avea loc și o ședință la PSD. Dacă se va ajunge la o înțelegere, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor anunța împreună rezultatele.

De asemenea, potrivit unor surse, Partidul Social Democrat ar dori mutarea alegerilor prezidențiale, care în mod normal ar trebui să aibă loc în luna noiembrie, în luna septembrie. Mutarea datei alegerilor prezidențiale s-ar realiza prin adoptarea unui proiect de lege propus de UDMR.

Știrea inițială:

Partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au astăzi ședințe în care vor decide dacă alegerile europarlamentare cu cele locale vor fi comasate și care va fi calendarul electoral pentru anul 2024. Ulterior, liderii celor două formațiuni se vor întâlni pentru a parafa acordul și a anunța când și cum vor avea loc scrutinele electorale din acest an.

Va avea loc o ședință a Biroului Politic Naţional al PNL la ora 16,00, la Parlament, în timp ce în cursul după-amiezii ar putea să aibă loc şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Ieri, premierul Marcel Ciolacu a ridicat ipoteza ca cele două formațiuni politice să facă o alianță electorală sau o alianță politică.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă vom veni categoric cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem (...) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL - n.r.) care va da stabilitatea României“, a declarat Ciolacu.

Acesta a adăugat că sunt șanse foarte mici ca alegerile prezidențiale să fie comasate cu cele parlamentare.

„Ce vă spun cu certitudine, asta vă spun ca şi prim-ministru al României, eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri“, a mai zis premierul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel