Coloană de TIR-uri întinsă pe 20 de kilometri la Vama Siret, pe partea ucraineană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
O coloană de camioane, care se întinde pe aproape 20 de kilometri, s-a format la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret, pe partea ucraineană.

Maşinile care transportă mărfuri sunt nevoite să aştepte câteva zile, susţin şoferii, pentru trecerea frontierei spre România, ca urmare a supraaglomerării. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroh Seritan, susţine că poliţiştii de frontieră lucrează la capacitatea maximă.

"Poliţiştii de frontiera lucrează la capacitatea maxima permisă de infrastructura punctului. Vorbim de cinci artere pe sensul de intrare şi trei artere pe sensul de ieşire. Activitatea poliţiştilor de frontieră în ceea ce priveşte controlul documentelor se realizează rapid, dar vorbim şi de alte autorităţi care îşi desfăşoară activitatea în punctul de trecere a frontierei, care la rândul lor desfăşoară controale cu privire la tranzitarea acestor camioane prin PTF Siret. Noi facem tot ceea ce este posibil ca şi activitate a poliţiştilor de frontieră, astfel încât să reducem timpii de aşteptare", a afirmat Poroh.

O coadă de aproape doi kilometri se înregistrează la Siret şi pe sensul de ieşire din ţară. 

Soția unui politician din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu valize pline ochi cu peste 30 de milioane de dolari

O refugiată, soția unui politician din Ucraina, a trecut granița în Ungaria cu aproape 29 de milioane de dolari și un milion și jumătate de euro cash. Banii erau ticsiți în mai multe valize. Cazul a fost relatat de Serghei Lușcenko, un fost jurnalist și politician.

Acesta susține că femeia în cauză se numește Anastasia Kotvițkaia și este soția unui fost deputat - Igor Kotvițki. Ea ar fi mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician influent, bănuit de corupție. Bărbatul ar fi fost ministru de Interne până anul trecut în vară, când și-ar fi dat demisia la cererea lui Volodimir Zelenski.

„Uite așa arătau banii pe care a încercat să-i scoată soția fostului deputat Kotvitsky prin Transcarpatia: 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro.", a scris Leshcenko, postând și o fotografie.

Soția politicianului ar fi trecut frontiera cu o mașină înmatriculată în Ungaria, condusă de un cetățean ungar. După ce a trecut granița cu ușurință din Ucraina, în Ungaria femeia a fost controlată. Vameșii au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea, iar procurorii de la Kiev au deschis o anchetă. Reamintim că în Vama Albița din Vaslui polițiștii de frontieră au găsit în mașina unui cuplu de refugiați ucraineni peste un milion și jumătate de dolari, ceasuri, bijuterii și genți scumpe. Banii cu care ucrainenii au intrat în România erau strânși în folie alimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel