De unde provine tradiţia de a merge la “Trick or Treat”?
Trick or treat (Colindatul de Halloween) este o parte importantă a sărbătorii de Halloween încât cele două nu pot fi separate. Trick-or-treat provine din mai multe obiceiuri diferite, de la vechii celți până la romano-catolici până la Parlamentul britanic. Să ne întoarcem în timp și să vedem de unde a început.
Cu mult înainte ca creștinismul să se răspândească în insulele britanice, vechii celți se închinau în felul lor, așa cum o făcuseră de mai bine de 2.000 de ani. Unul dintre cele mai importante festivaluri anuale ale celților, sărbătorit în seara de 31 octombrie, a fost numit Samhain.
În această noapte, celții credeau că strămoșii lor morți s-au întors ca spirite în formă de fantomă pentru a revizita Pământul. Pentru a-i cinsti, celții au făcut o sărbătoare de mâncare, care a fost oferită în dar spiritelor. Cu toate acestea, unele spirite nu erau binevoitoare. Pentru a-i speria, festivalierii purtau costume pentru a se deghiza în demoni și se adunau în jurul unor focuri uriașe, numite focuri de oase, care erau hrănite cu oase de animale, precum și cu lemne. Din aceste focuri primim cuvântul „foc de foc”, deși cele de care ne bucurăm astăzi sunt cu siguranță mai puțin morbide.
În epoca medievală, creștinismul era religia dominantă în insulele britanice, dar au rămas unele tradiții păgâne. Elementele vechiului festival Samhain s-au contopit cu sărbătoarea creștină a Zilei tuturor sfinților, pe 1 noiembrie și Ziua tuturor sufletelor, pe 2 noiembrie, care este, în mod similar, un moment pentru ca cei vii să cinstească morții. La fel ca Samhain înainte, sărbătoarea Zilei tuturor sufletelor din Anglia a inclus focuri și deghizări, iar petrecăreții costumați au început curând practica de colinda în schimbul mâncării sau băuturilor. Această practică a fost numită muming, iar mulți istorici consideră că aceasta este una dintre originile tradiției de colindat de Halloween sau Trick-or-treat, scrie Historydailypix, pe Instagram.