Colete suspecte. Prima arestare în urma raziilor poliției din Australia
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Unui bărbat bănuit că a trimis mai multe colete suspecte a fost arestat în Australia.

Poliţia australiană a arestat un individ bănuit că a trimis mai multe zeci de colete suspecte unor ambasade şi consulate din Australia, au anunţat joi responsabili locali, potrivit AFP. Acest bărbat în vârstă de 48 de ani a fost arestat miercuri seară la domiciliul său din statul Victoria, în sud-estul ţării, au informat responsabilii australieni.

El este bănuit că a trimis 38 de colecte suspecte unor ambasade şi consulate la Melbourne, Canberra şi Sydney. Suspectul a fost arestat la câteva ore după sosirea în mai multe consulate din Melbourne, capitala statului Victoria, a unor colete al căror conţinut este în continuare examinat pentru a stabili natura acestuia.

Citește și: Halep, cu zâmbetul pe buze în Australia. Cu cine s-a pozat - VIDEO + FOTO

Consulatul britanic din Melbourne a fost unul dintre primele vizate. 'Suntem în legătură cu poliţia federală şi autorităţile locale cu privire la această situaţie. Toţi angajaţii noştri sunt sănătoşi şi în siguranţă', a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice britanice.

Consulatul SUA în Melbourne a anunţat la rândul său că a primit 'un pachet suspect', care a fost preluat de pompierii din oraş şi de poliţia federală, care a declanşat o anchetă. Vic Emergency, o agenţie însărcinată cu situaţiile de urgenţă şi aflată în subordinea guvernului statului Victoria a dezvăluit mai multe cazuri de colete suspecte descoperite în oraş, inclusiv lângă misiuni diplomatice ale Spaniei, Japoniei, Egiptului, Indiei şi Pakistanului.

Citește și: Colete suspecte. Anchetă de amploare a poliţiei australiene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel