Data actualizării:
Data publicării:

Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” exmatriculează elevul implicat în ”bătaia” dirigintei

Autor: Mihai Preda | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș a decis exmatricularea elevului implicat în incidentul violent în care a agresat fizic diriginta sa.

Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș a transmis: ”Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească.”, relatează presa locală, punctul.ro.

Acest lucru vine în urma unui incident petrecut la Colegiul Național 'Alexandru Papiu Ilarian' din Târgu Mureș unde consiliul profesoral a propus și consiliul de administrație a aprobat o măsură de suspendare pentru un elev de clasa a VIII-a, acesta fiind acuzat de agresarea dirigintei sale.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a informat că elevului îi va fi interzis să intre în școală timp de cinci zile lucrătoare, începând cu data de astăzi. Această decizie a fost luată în contextul în care consiliul profesoral a propus sancționarea elevului, iar consiliul de administrație al colegiului a aprobat-o în ședința extraordinară desfășurată recent.

De asemenea, s-a declanșat o procedură de cercetare disciplinară a elevului, prin activarea comisiei responsabile de prevenirea și eliminarea violenței în școală.

În paralel, colegiul a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pentru asigurarea securității în zonă și pentru diminuarea riscurilor asociate situației.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie, a subliniat că ancheta este în desfășurare, iar atât instituția școlară, cât și poliția continuă să investigheze cu seriozitate incidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel