Colegiul Medicilor va organiza la începutul lunii iunie ediția a III-a a Galei Medica. Înscrie-ți medicul preferat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gala medica
gala medica

Elementele de noutate al acestei ediţii sunt introducerea unei noi categorii inedite - “Medicul implicat”, inspirată de contextul actual și mici modificări, dar importante, la nivel de regulament. În acest an, în competiţia Galei Medica se pot înscrie toţi cei care doresc să intre în competiție. Organizatorii așteaptă propunerile colegilor, pacienţilor sau organizaţiilor, care pot semnala cazuri pe care le consideră demne de a intra concura la un premiu.

La această ediţie, Gala Medica trece graniţa unui eveniment contemplativ şi oferă spaţiul necesar de manifestare a acţiunilor de responsabilitate socială. Participanţii la Gala Medica vor participa activ la viaţa şi problemele societăţii, evenimentul găzduind lansarea oficială a campaniei de conştientizare - “Respectă-ți medicul!”

“Ne-am gândit mult în contextul actual dacă ar mai trebui să organizăm Gala Medica. Mulți ar spune că nu este cel mai bun moment pentru astfel de evenimente. Dimpotrivă, este exact momentul în care trebuie să fim uniți și să ne premiem valorile autentice. Ca o noutate, am creat categoria “Medicul implicat”, pentru că dorim să îi facem cunoscuți pe acei medici anonimi care stau lângă pacienții lor în condiții extrem de grele și care în noile situații s-au oferit să facă voluntariat pentru a-și ajuta pacienții. Îi invităm nu doar pe ei să se înscrie, dar și pe colegii lor și pe pacienții lor să ne semnaleze astfel de cazuri”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Înscrierile vor avea loc în perioada 12 aprilie – 10 mai 2011. Cei care doresc să se înscrie pot să trimită un e-mail pe adresa [email protected] cu numele întreg, un CV, categoria la care doresc să participe, motivaţia pentru care o fac şi descrierea proiectului (acolo unde este cazul), articolul sau reportajul video.

Acestea sunt categoriile de premii:

• Cel mai bun comunicator medic

• Medicul implicat

• Jurnalism de sănătate (presă scrisă, audio-video, online)‏

• Proiectul unei asociații de pacienți cu cea mai mare adresabilitate

• Cea mai activă asociaţie studenţească din universităţile de medicină

• Cel mai bun produs de finanţare pentru medici

• Cea mai buna iniţiativă în domeniul bancar pentru medici

• Premiu pentru inovaţie medical

• Internet medical (cel mai activ site pentru medici în 2010, blogul anului - medici)

• Premiul publicului

După terminarea perioadei de înscriere, juriul format din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România va face trei nominalizări. Acestea vor fi postate pe site-ul gala.medicalnet.ro pentru ca publicul vizitator /cititorii să-şi poată exprima opţinile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel