Coji pe scalp. Proceduri la domiciliu pentru a scăpa de pielea uscată de pe cap
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Primele semne care îți indică să suferi de coji pe scalp sunt înroșirea anumitor zone, durere la atingere, senzație de mâncărime constantă sau periodică. De asemenea, această afecțiune provoacă adesea fisuri la nivelul scalpului. Iar la atingere, pielea devine aspră, își pierde netezimea și elasticitatea obișnuită.

După cum arată practica, exfolierea capului poate fi posibilă și fără mâncărime. Mâncărimea contribuie la procesul de exfoliere a scalpului. Pentru a scăpa de acest disconfort, mai ales de mâncărimile obsesive, este necesar să tratăm pielea și sa aplicăm produse medicale și cosmetice speciale. Unul dintre primii în lista de factori care afectează starea pielii este mediul. Deși adesea exfolierea pielii poate fi cauzată de boli grave ale pielii, care sunt destul de frecvente, de exemplu, cum este afecțiunea psoriazis sau dermatită. Această boală este provocată de o ciupercă, care contribuie la moartea rapidă a celulelor pielii, în urma căreia acestea devin cheratinizate și contribuie la formarea de coji în cap. Deci, în acest caz, este necesar nu doar să te ocupi de mascarea defectului cosmetic în sine, ci de problema care a cauzat apariția acestuia.

Coji pe scalp. Din ce cauză se manifestă descuamarea pielii capului

Adesea, scalpul este plin de coji din cauza oboselii cronice și a unui număr mare de situații stresante. Uneori este suficient doar să aveți grijă de sistemul nervos, iar starea pielii va reveni la normal. În această categorie, putem include și malnutriția. Într-adevăr, dacă organismul nu are vitamine, cojile pot apărea împreună cu alte probleme asociate cu afecțiuni ale pielii. Există o singură cale de ieșire, să acordați o atenție deosebită alimentației.

Piele uscată de la nivelul scalpului poate fi cauzată de spălarea frecventă cu un produs care dăunează pielii. Reacție alergică la produsele cosmetice pentru coafarea și spălarea părului, de asemenea, provoacă cojile în cap. În acest caz, nu există doar descuamarea scalpului, ci și mâncărime.

Mătreață cauzată de o ciupercă contribuie la formarea unor coji pe scalp și la apariția înțepăturilor în cap. Cel mai adesea, această boală este însoțită de formarea de solzi mici. Dar în cazuri mai rare acestea pot fi mari, motiv pentru care mătreața este confundată cu peeling normal.

Persoanele cu pielea uscată sunt mai predispuse să se descuameze. Cel mai adesea, peelingul scalpului este observat la proprietarii de piele uscată, dar există și excepții. Daca tot ai un tip de ten uscat, poți încerca să folosești măști speciale care îți vor corecta tipul de ten spre normal. Puteți folosi creme și loțiuni speciale pentru cap. Acestea sunt destul de ușor de utilizat, așa că acasă este destul de simplu să faci o astfel de procedură.

Cum să ameliorezi acest deficient cosmetic și disconfort care afectează viața de zi cu zi

Pentru a scăpa de deranj este bine să înlocuiești șamponul obișnuit cu un șampon specializat anti-mătreață. Șamponul ar trebui să fie cu adevărat vindecător și nu doar un produs foarte promovat, așa cum este adesea cazul. În plus, renunță pentru o anumită perioadă la diferite mijloace de fixare a coafurilor. De obicei, unele produce de coafare usucă foarte mult pielea scalpului, provocând astfel exfolierea acesteia.

Efectuați o curățare completă a organismului de tot felul de toxine, peelingul scalpului poate fi o manifestare a poluării toxice generale. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să urmezi temporar o dietă bogată în alimente fortificate, să administrezi untură de bursuc în formă de capsule, să nu consumi băuturi alcoolice și tonice, dulciuri și alimente grase. De asemenea, este foarte important să faci mișcare, astfel încât corpul tău să primească în mod natural energia necesară și să o direcționeze către starea generală de bine.

Utilizați loțiuni speciale pe bază de ierburi medicinale, acest lucru va ajuta la calmarea țesuturilor, dispariția bubelor de pe cap și va ameliora treptat inflamația și va normaliza procesul de secreție a glandelor sebacee.

Monitorizați umiditatea din camera în care petreceți cel mai mult timp, de exemplu în birou, casă și alte spații. De asemenea, trebuie să evitați schimbările bruște de temperatură, deoarece acestea afectează foarte mult descuamarea scalpului.

Desigur, toate aceste metode ar trebui folosite numai dacă ești sigură că apariția de coji pe scalp nu sunt cauzate de vreo boală fungică infecțioasă sau de alte afecțiuni grave ale corpului. În caz contrar, cea mai corectă decizie ar fi să contactați imediat un dermatolog care vă va prescrie un curs individual de tratament, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel