Coenzima Q10, cum ajută și unde se găsește
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Unul dintre secretele încetinirii procesului de îmbătrânire este Coenzima Q10.

Descoperită în 1957, ubiquinona, respectiv coenzima Q10, este capabilă să reduca viteza normală de îmbătrânire a organismului cu aproape 80%.

Constatarea a fost făcută în urma unui studiu recent realizat de New England Institute.
Remarcabilul rezultat anti-îmbătrânire este posibil prin creșterea nivelului energetic, stimularea imunitară și blocarea acțiunii radicalilor liberi care degenerează celula.

Totodată, Q10 are o structura foarte asemănătoare cu cea a vitaminei E, dar efectul antioxidant al coenzimei este de aproape două ori mai puternic.

De asemenea, s-a demonstrat că Q10 stimulează metabolismul colagenului, prevenind, pe de-o parte, apariția ridurilor, iar, pe de altă parte, diminuându-le pe cele deja formate. În plus, furnizează celulelor energia necesară procesului de regenerare a pielii.

Nu ține toată viața

Producția naturală a coenzimei începe să scadă dupa vârsta de 30 de ani iar după vârsta mijlocie carențele de coenzima Q10 sunt deja unele serioase. Pentru a se păstra cantitatea necesară de Q10 în organism este necesară utilizarea suplimentelor alimentare care, în plus față de sporirea nivelului de Q10 din sânge, stimulează producția proprie de Q10 a organismului.

Surse de Q10

Carnea de pește (sardina și tonul) conține o cantitate redusă de Q10, dar ea se mai găsește în uleiul de soia, în alune, ouă, spanac, broccoli etc.
Din pacate, prin gatire indelungata si preparare termica la temperaturi inalte coenzima devine inactivă. Iar Q10 din suplimente este mai bine absorbită dacă este ingerată concomitent cu alimente cu conținut mai mare de grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel