Codrin Ștefănescu depune plângere penală împotriva ministrului Justiției. Îl acuză de trădare
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Alianța pentru Patrie, condusă de fostul secretar general PSD Codrin Ștefănescu, depune plângeri penale și sesizează Avocatul Poporului, pentrru a bloca modificarea Legilor Justiției.

”Urmare a modificărilor legilor justiției – pachet legislativ susținut de Ministrul Justiției – împotriva opiniei publice și a tuturor amendamentelor depuse la Ministerul Justiției sau la Comisia Specială parlamentară, urmare a subminării suveranității statului roman, prin aceste pachet legislativ, Alianța Pentru Patrie anunță mai multe acțiuni, se arată într-un comunicat semnat de Codrin Ștefănescu.

Astfel, A.P.P. va depune Plângere Penală la Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, împotriva Ministrului de Justiție - Cătălin Predoiu, pentru trădare, conform art. 394 din Codul Penal. De asemenea, Departamentul Juridic al A.P.P., coordonat de Vicepreședinții  Mariana Vârgă și Constantin Udrea, foști magistrați, vor sesiza Avocatul Poporului privind pachetul de Legi ale justiției, în vederea sesizării comune a C.C.R.

 A.P.P. va mai sesiza prin adrese oficiale, atât Comisia Europeană, cât și liderii de grup ai Parlamentului European, privind neconstituționalitatea  acestui pachet de legi, precum și riscul de a se crea un precedent periculos în cadrul U.E.

APP va depune în Parlament, un proiect de lege cu articol unic, privind anularea întregului pachet de Legi ale justiției. Nemulțumirile APP legate de legile Justiției vor fi explicate într-o conferință de presă, în cel mai scurt timp. ”Vicepreședinții APP Mariana Vârgă și Constantin Udrea, foști magistrați, vor explica în detaliu, ce amendamente ne-au fost refuzate, și nouă, și reprezentanților Asociațiilor Magistraților din România, și care sunt elementele care stau la baza Plângerii Penale împotriva Ministrului Justiției. În cadrul acestei Conferințe de presă, va fi prezentat și punctajul explicativ care demonstrează în mod clar, derapajul total și incompatibil cu elementele caracteristice democrației, prin promovarea forțată a acestui pachet legislativ, la insistențele Ministrului Justiției”, anunță Codrin Ștefănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel