Cod roșu de vreme severă: Averse torențiale, grindină și rafale de peste 90 km/h. Care sunt zonele vizate
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
Meteorologii au emis avertizare nowcasting Cod roșu de fenomene meteo severe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări nowcasting Cod roșu valabile pentru următoarea oră.

Potrivit meteorologilor, până la ora 23:15, în județul Arad (Pecica, Nădlac, Semlac, Șeitin, Iratoșu, Peregu Mare) și județul Timiș (Sânnicolau Mare, Cenad, Sânpetru Mare, Saravale) se vor semnala vijelii puternice, viteza vântului la rafală de peste 90 km/h,  averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Iar până la ora 23:40, județul Arad (Arad, Pecica, Sântana, Curtici, Vladimirescu, Macea, Secusigiu, Zimandu Nou, Șimand, Fântânele, Livada, Felnac, Zărand, Șofronea, Grăniceri, Zădăreni, Olari, Dorobanți) se vor semnala vijelie puternică, viteza vântului la rafală de peste 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

”Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore”, au transmis meteorologii.

Citește și: De la ora 15:00, a intrat în vigoare alerta de furtuni, cu grindină și vânt puternic: Rafale de 70 - 90 km/h. Zonele vizate/ ANM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel