COD ROȘU. CNAIR, avertizare: Facem apel la conducătorii auto!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cod Roşu de vânt puternic, grindină şi ploi torenţiale în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. CNAIR a transmis o avertizare.

În urmă cu puţin timp, ANM a emis o avertizare COD ROŞU în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, care vizează fenomene meteorologice imediate - vânt cu peste 100-110 km/ h, cu aspect de tornadă, grindină de mari dimensiuni, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30-35 l mp. În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul RO-ALERT.

Pentru cele două judeţe au fost activate Grupele Operative ale ISU şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie. Regionalele CNAIR din zonele aflate sub incidenta Codului Roşu sunt mobilizate şi pregătite să intervină acolo unde situaţia o impune.

Vezi și: COD ROȘU. Mateescu, avertisment de la conducerea ANM

Evitaţi deplasările!

"Vă sfătuim să evitaţi deplasările în zonele aflate sub incidenta acestor fenomene meteo, iar în cazul în care vă aflaţi pe traseu, să circulaţi cu prudenta până într-un loc în care puteţi staţiona în siguranţă. Este de asemenea important să evitaţi deplasarea ori staţionarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Facem de asemenea apel la conducătorii auto să nu staţioneze pe partea carosabilă, pentru a nu favoriza producerea de accidente. Ploaia în rafale şi grindină, provoacă inclusiv scăderea vizibilităţii ceea ce face ca autovehiculele staţionate pe carosabil să nu poată fi observate de alţi conducători auto în timp util.

Informatii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel