Cod portocaliul de vreme rea. Ce zone vor fi lovite de verse, grindină și vijelii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis astăzi o avertizare nowcasting de cod portocaliu pentru mai multe regiuni din Moldova și județul Cluj. Aceste avertizări indică un episod de vreme severă, caracterizat prin averse torențiale, grindină și vijelie, care vor afecta aceste zone vineri după-amiaza.

Conform ANM, localitățile vizate din județul Neamț includ: Târgu Neamț, Vânători-Neamț, Grumăzești, Bodești, Petricani, Agapia, Țibucani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni, Ghindăoani, Războieni și Negrești. În județul Iași, sunt vizate localitățile Miroslovești și Cristești.

„Se așteaptă averse torențiale care vor acumula între 25 și 40 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni medii (2-4 cm), descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelie”, se arată în avertizarea ANM. Avertizarea este valabilă vineri, până la ora 16:30.

Avertizare similară pentru Cluj

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru unele localități din județul Cluj, valabilă până la ora 17:00. Localitățile vizate includ: Bonțida, Sic, Țaga, Borșa, Dăbâca, Geaca și Pălatca.

„Fenomenele avertizate includ averse torențiale care vor acumula între 25 și 40 de litri pe metru pătrat, grindină de dimensiuni medii (2-4 cm), descărcări electrice și intensificări ale vântului”, potrivit ANM. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 16:05 - 17:00.

Recomandări pentru populație

În contextul acestor avertizări, populația este sfătuită să ia măsuri de precauție, să evite deplasările inutile și să se adăpostească în locuri sigure în timpul fenomenelor meteo extreme. De asemenea, este recomandată verificarea sistemelor de scurgere a apei și a acoperișurilor pentru a preveni eventuale pagube.

Autoritățile locale sunt pregătite să intervină în caz de urgență și să ofere sprijin populației afectate. Meteorologii vor continua să monitorizeze situația și să emită actualizări în funcție de evoluția vremii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel