Cod portocaliu de vânt puternic, marți, în București și în 19 judeţe
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cod galben de vânt puternic în cinci județe din țară / Foto Pexels
Cod galben de vânt puternic în cinci județe din țară / Foto Pexels
O avertizare Cod galben de vânt puternic, care vizează 19 judeţe şi municipiul Bucureşti, a intrat în vigoare marţi dimineaţa la ora 8:00.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între orele 8:00 - 18:00, în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, precum și, mai ales, după-amiaza în București şi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, însă şi în zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea, vântul va sufla cu viteze, în general, de 80...85 km/h.

La altitudini mari, la munte, rafalele vor depăşi 120 km/h. Restul teritoriului este vizat, marţi, de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8:00 - 22:00.

Vântul va avea intensificări susţinute în toată România, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala și vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor fi între 90...110 km/h. La altitudini de peste 1600 metri se vor semnala precipitaţii mixte. În Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10...20 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel