Cod Galben de ninsori în București și 11 județe. Elena Mateescu, ANM, anunță când se încălzește. Cum va fi vremea în aprilie 2021
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 10 Martie, 18:50
WhatsApp
Ninge în Capitală și în 11 județe din sudul țării. Elena Mateescu, directoare ANM, a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. 

Ninge în București. Strat de zăpadă până la 10 centimetri

”Până mâine dimineață, este în vigoare avertizarea meteorologică de Cod Galben, inclusiv pentru Capitală, de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent. La nivelul Capitalei, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge la 8-10 centimetri.” a anunțat Elena Mateescu, directoare ANM, la Digi24. Aceasta a amintit că sunt ”intensificări de vânt, cu viteze la rafală între 45 - 50 km/h, care vor amplifica senzația de rece”. 

”Maximele nu vor depăși 1 grad”

”Din punct de vedere termic, inclusiv în Capitală, maximele nu vor depăși 1 grad, iar mâine dimineață discutăm de o minimă care se va situa în jurul valorilor de -3... -2 grade Celsius. În zonele depresionare, discutăm de valori mai scăzute” a continuat Elena Mateescu. 

De mâine, precipitațiile vor fi mai puțin însemnate cantitativ, dar vremea va rămâne rece, după cum a anunțat directoarea ANM: ”Cel puțin în zonele depresionare din estul Transilvaniei, temperaturile minime se vor situa sub -10 grade Celsius până la cel mult 2-4 grade Celsius în dealurile din partea vestică a țării”. 

De vineri se încălzește

”De vineri, discutăm de vreme în încălzire, astfel încât weekend-ul să vină cu vreme mai frumoasă. Dacă vineri, contăm pe valori maxime până la 11 grade Celsius. Sâmbătă și duminică, discutăm de valori care să se situeze la nivelul limitelor de 14-15 grade Celsius” a anunțat Elena Mateescu. 

G Ad:

Directoarea ANM a afirmat că în prezent sunt valori termice cu 8-10 grade mai coborâte decât normalul perioadei. La munte, se anunță viscol în continuare, precum și risc de avalanșă. 

Cum va fi vremea în aprilie 2021

Cu privire la vremea în luna aprilie, Elena Mateescu a anunțat că ”în prima săptămână a lunii aprilie, se păstrează tendința unor valori de temperaturi normale pentru perioada respectivă și, de asemenea, și din punctul de vedere al regimului de precipitații. Vorbim, însă, de temperaturi în creștere, pentru că media regimului de temperaturi în aprilie, față de martie, e mai mare cu 4-5 grade Celsius.” Temperaturile ar urma să crească chiar din 21 martie, conform directoarei ANM. 

ANM, alertă meteo de Cod Galben de ninsori

Amintim că în vigoare sunt o alertă meteo de Cod Galben și o informare meteo. Codul Galben este valabil până joi, la ora 06:00. Este vorba despre o alertă de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent în județele Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, precum și-n București.

2. -imagine fara descriere- (cod-galben-ninsori-martie-anm_76286400.jpg)

Tot până joi, la ora 06:00, este în vigoare și informarea meteo de ninsori și vânt puternic: ”În intervalul menționat, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.” a anunțat ANM. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro