Cod fiscal. Gușă: La trântă cu multinaționalele
Decizia Guvernului de a aproba Ordonanța de urgență care aduce modificări Codului Fiscal marchează o schimbare de paradigmă geopolitică pentru România, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV. Consultantul politic a atras atenția asupra consecințelor pe care măsurile fiscale le vor avea asupra companiilor multinaționale din România.
”Este un moment extrem de complex pe care trebuie să-l înțelegem la adevărata valoare, ca să putem prevedea perspective”, a declarat Cozmin Gușă.
Acest moment și această zi marchează o schimbare de paradigma geopolitică pentru România, a afirmat consultantul politic. ”Nu s-a vorbit de organizații internaționale, de UE, de NATO, dar concluzia subliminală a acestor mesaje din ședinta de Guvern înseamnă o schimbare de orientare geopolitică în abordarea de la nivel oficial a României”, a subliniat acesta.
Suntem, azi, într-o postură în care măriri de salarii - conform programului de guvernare - nu vom avea, pensii mărite - conform programului de guvernare - nu vom avea, investiții n-am avut și nu vom avea, bugetele locale n-au crescut, conform programului de guvernare, ci vor scădea conform deciziei de azi, scoate în evidență Cozmin Gușă.
Multinaționalele trebuie trase la răspundere
În rest, spune consultantul politic, avem niște promisiuni ”bine mirositoare” pentru noi, apropos de mesajele lui Tudose legate de multinaționale care au folosit România doar ca pe o piață de desfacere, ”au siluit-o din punct de vedere economic”, și apoi băncile, care au batjocorit-o.
Premierul Mihai Tudose trebuie să țină cont și de faptul că, în mod evident, capitalul este fricos, atrage atenția consultantul politic.
”Te poți lua la trântă cu multinaționalele, pe modelul lui Obran, dar trebuie să știi cât de mult depinzi de activitatea acestor multinaționale și cât de mult vor să mai rămănă pe piața românească. Altfel, bazându-se pe faptul că au scuza capitalului fricos vor migra repede înspre alte țări și în acel moment această creștere bazată pe consum se va transforma în cu totul altceva. Capitalul se duce acolo unde se poate înmulți în condiții de maximă siguranță, în întuneric și căldură, așa cum a beneficiat până acum în România”, a mai spus Cozmin Gușă.
Schimbarea de paradigmă, explică acesta, este că aceste companii au perceput România ca pe o pradă și brusc, de azi, n-o mai percep așa.
”Cei din PSD, prin vocea lui Mihai Tudose, ne-au informat că există o schimbare de paradigmă. Din cauza lipsei de încredere, noi nici nu putem să credem că acele companii multinaționale vor fi taxate corespunzător, nici nu ne pot convinge că banii vor fi redistribuiți în mod judicios tot către comunitățile cu oameni harnici, care pot să se dezvolte, și nu către comunitățile cu oameni puturoși care au fost învățați să fie mituiți electoral ca să-și voteze baronul și unde acești bani s-ar duce în șpăgi”, a precizat consultantul politic.
Opoziția, Puterea, sindicatele - bolnave de lașitate
Cei care au ieșit în conferințe de presă și s-au grăbit cu niște concluzii ”de oameni mărunți”, atât cei din PNL, cât și cei din USR să nu se mai înghesuie, spune Gușă. Consultantul politic îi consideră total responsabili de acest ”galop arogant al PSD”, că nu au fost în stare să asigure un contrabalans politic normal, necesar societății românești.
”La nivelul sindicatelor există îmbuibați, bine asistați din punct de vedere profesional, care nu mai au autoritate, nu mai sunt reprezentativi la nivel de ramură, nu-i mai ascultă nimeni. Patronatele se bucură dacă s-ar pune bine cu Guvernul să beneficieze de câte ceva. Lașitatea în fața realității. De asta suferă Opoziția, sindicatele, patronatele și pe asta își bazează galopul arogant Dragnea și ai săi. Nu vor exista manifestări de stradă de natură să pună în dificultate actuale guvernare, pentru că nu există germeni sănătoși în societate care să genereze asta”, a explicat Cozmin Gușă.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News