Data publicării:
Cocktail Aperol Spritz, rețeta. Cum se prepară băutura adorată de italieni
Aperol Spritz este un cocktail răcoritor foarte îndrăgit în Italia, cu o aromă plăcută de citrice şi un conţinut de alcool relativ mic.
Aperolul a fost inventat de fraţii Barbieri, Silvio şi Luigi, din Padova. A fost creat în anul 1919, dar a rămas în anonimat până în Al Doilea Război Mondial, când tinerii italieni s-au îndrăgostit, potrivit petichef.ro.
Ingrediente
- aperol
- prosecco
- apă carbogazoasă
- felie de portocală
Cum se prepară
Într-un pahar cu picior, puneți 1/2 felie de portocală. Umpleţi aproximativ 1/3 din pahar cu Aperol. Apoi, completaţi aproximativ 2/3 din pahar cu Prosecco. Adăugaţi puţină apă carbogazoasă şi amestecaţi cu o lingură.
Alte cocktailuri
Cocktailul mojito cu afine
Ai nevoie de o cană de afine proaspete şi câteva în plus pentru decor, 120 de ml de rom transparent, 10 frunze de mentă, 2 linguriţe de zahăr, sucul de la 2 lime şi 180 de ml de apă minerală, potrivit urban.ro.
Afinele trebuie trecute printr-un blender până se transformă în piure fin. Într-un shaker pasaţi cu ajutorul cozii unei linguri de lemn zahărul şi menta, adăugaţi sucul de lime, romul şi piureul de afine şi agitaţi bine. Într-un pahar înalt umplut cu gheaţă puneţi apă minerală şi adăugaţi ulterior amestecul din shaker. Decoraţi cu felii de lime, afine şi o ramură de mentă.
Australiana Spritz Cocktail
Într-un shaker, amestecaţi 20 de ml de gin de tip dry, 20 de ml de vermouth alb, 30 de ml de prosecco şi 60 de ml de apă minerală. După un minut în care agitaţi shakerul, turnaţi conţinutul într-un pahar cu picior înalt şi cupă mare umplut cu gheaţă. Stoarceţi două felii de lime pe care le lăsaţi să cadă în pahar şi decoraţi cu o crenguţă de rozmarin.
Champagne Cosmo
Amestecaţi într-un shaker 2/3 dintr-o cană de coniac de portocale (de tipul Grand Marnier), 2/3 de cană de suc de merişoare, un sfert de cană de suc de lime, 3 linguri de nectar de agave şi o sticlă de 750 de ml de şampanie sau prosecco. Pentru decor, folosiţi coji de portocale şi frunze de mentă.
Espresso martini cu caramel sarat
Aveţi nevoie de o lingură de caramel, 50 de ml de espresso rece, 50 de ml de lichior de cafea și 100 de ml de vodka.
Amestecaţi caramelul cu espresso şi un praf de fulgi de sare într-un shaker până când se dizolvă caramelul. Apoi, adăugaţi lichiorul de cafea şi vodka peste care puneţi gheaţă şi agitaţi până capătă o textură mai spumoasă. Strecuraţi amestecul pe care îl turnaţi în două pahare de martini reci. Puteţi răzui și ciocolată deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News