Coca-Cola falsă, vândută în magazinele din Moscova, după retragerea companiei de pe piața rusă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Coca-Cola falsă, vândută în magazinele din Moscova, după retragerea companiei de pe piața rusă / Foto: Pixabay, de Mario Battaglia
Coca-Cola falsă, vândută în magazinele din Moscova, după retragerea companiei de pe piața rusă / Foto: Pixabay, de Mario Battaglia
În magazinele din Moscova s-ar vinde Coca-Cola falsă.

Biroul Rospotrebnadzor pentru Moscova și regiunea Moscovei a început să facă verificări în urma informațiilor despre apariția unei băuturi Coca-Cola, probabil false, care se vinde în magazinele din regiunea capitalei Rusiei, scrie Interfax.

"Plângeri cu privire la produse de origine neidentificată au fost primite de către departamentele Rospotrebnadzor din Moscova și regiunea Moscovei. A început o anchetă pe acest fapt", a spus a anunțat departamentul.

"O serie de publicații au susținut că o băutură contrafăcută ar fi putut ajunge pe rafturi", se arată în raport.

Verificările au început după ce mai multe publicații din Rusia au scris că în magazinele din regiunea Moscovei au apărut sticle de suc cu eticheta Coca-Cola originală, care aveau datele de îmbuteliere în octombrie și noiembrie. În plus, pe sticle scria că băutura a fost produsă la fabricile Multon Partners (fostă Coca-Cola HBC) din Moscova.

Coca-Cola s-a retras de pe piața rusă după declanașarea războiului din Ucraina

Totul după ce The Coca-Cola Company a decis să părăsească piața din Rusia. Partenerul său, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, a oprit producția și vânzarea mărcilor globale de băuturi în Rusia. Fabricile rusești ale companiei au început să producă numai mărci locale - Dobry, Rich și altele. În iulie, Coca-Cola HBC și-a schimbat numele în Multon Partners și a lansat Dobry Cola, o băutură cu aromă de cola.

Reprezentanții Coca-Cola HBC și Multon Partners au explicat pentru RBC că din aprilie, producția de mărci Coca-Cola în Rusia a încetat, deoarece livrările de concentrate necesare către țară au fost întrerupte. Stocurile de băuturi deja produse se epuizează, iar întreprinderile nu au intenționat să-și reia producția sub marca originală și nu o vor face.

Sursa RBC de pe piața băuturilor răcoritoare a confirmat că acel concentrat pentru Coca-Cola s-a epuizat și nu au existat noi livrări. Aceeași sursă a spus că băutura Coca-Cola care era în vânzare, cu un grad mare de probabilitate, a fost "produsă cu o utilizare neautorizată a etichetei".

Țara din Europa unde vor dispărea băuturile carbogazoase

Marii producători din domeniul chimiei şi-au redus operaţiunile, în contextul creşterii costurilor la energie. Printre aceste firme se numără şi grupul norvegian Yara, care a decis să oprească producţia de azot şi uree la fabrica sa din Ferrara, nordul Italiei. „Furnizorii noştri ne-au informat că au probleme în a găsi CO2, pentru că operaţiunile fabricii de la Ferrara au fost reduse din cauza costurilor mari cu energia”, a declarat Alberto Bertone, directorul producătorului italian de apă minerală Acqua Sant’Anna, potrivit cde.news.

Așadar, al treilea jucător de pe piaţa de ape minerale din Italia, Acqua Sant’Anna a fost nevoit să îşi suspende o parte din producţia obişnuită, ca răspuns la diminuarea livrărilor de CO2, a spus Alberto Bertone. „Uneori am reuşit să găsim anumite livrări de CO2 în Europa dar sarcina devine din ce în ce mai dificilă deoarece mulţi colegi din industrie se confruntă cu o problemă similară”, a mai menționat Bertone. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel