Coaste de miel, scoase din baiț, făcute pe grătar, rețetă ideală de Paști 2022. Rețeta pilotului Osiceanu
Pilotul Cezar Osiceanu vă invită să gătiți coaste de miel de Paști 2022.
Coastele de miel, scoase din baiț, se fac pe grătar având grijă să le întoarcem pe o parte și pe alta cam la 3-4 minute și le stropim, la final, cu un pic de zeamă de lămâie. Le punem în tavă și așezăm lângă ele cartofi noi tăiați în patru cu câțiva căței de usturoi tăiați felii.
Luăm un pic de zeamă de la pulpele de miel pregătite la cuptor și o turnăm peste. Adăugăm piper, cuișoare și cimbru și băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la foc mediu. La friptura de miel se face un sos minunat din iaurt de capră, amestecat cu mărar, usturoi pisat și un pic de mentă.
VEZI ȘI: Friptură de miel cu garnitură specială, ideală de Paști 2022. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Vei fi impresionat de gust!
Pilotul Cezar Osiceanu propune cititorilor DC News o rețetă delicioasă bună pentru masa de Paști 2022: friptură de miel.
Avem nevoie de un miel de 10-14 kg tranșat frumos și în care se fac tăieturi longitudinale în care se introduce usturoi verde. Se ține 3-4 zile într-un baiț făcut din ulei de măsline, vin roșu, mirodenii (piper negru, boia dulce și iute, cimbru, mentă, sare, câteva boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți proaspeți, 3-4 căpățâni de usturoi.
În ziua de dinaintea Învierii, se scoate carnea și se aruncă baițul. Carnea se pune la cuptor la cea mai mică flacără, împreuna cu un baiț nou proaspăt făcut după aceeași rețetă în care se pun și cățeii de usturoi și ardeii iuți, și care inițial acoperă carnea. Pe parcursul șederii în cuptor, cu zeama formată și care scade cu timpul, se stropește carnea deasupra pentru ca aceasta să nu se usuce la exterior. De preferat este să fie folosite cuptoarele care încălzesc și pe sus și pe jos.
Orez cu legume și cașcaval, garnitură pentru friptura de miel
Călim separat celebrii ardei grași și colorați tăiați cubulețe. Mai avem nevoie de: 2 morcovi serios tăiați și ei cubulețe, 2-300 gr de ciuperci albe și maron tăiate cubulețe, 1 țelină medie tăiată feliuțe subțiri și un pic mai mari.
Toate acestea le punem într-un castron mare de pământ pe care l-am tapisat pe fund și pe laterale cu felii de cașcaval afumat și neafumat din lapte de vacă, de capră, de oaie într-o alternanță aleatorie. Fierbem orezul alb, pufos și cu bobul lung și îl punem împreună cu cele de mai sus adăugând pentru culoare și niște boabe de porumb.
Băgăm la cuptor totul, la foc mic spre mediu, și lăsăm pentru circa 15-20 de minute. Când scoatem castronul de pământ cu orezul nostru, presărăm deasupra multă verdeața pentru a fi siguri că seamănă cu un pastel de culori de primăvara. Se servește cât mai fierbinte cu friptura de miel fie caldă, fie rece și un pahar de vin roșu Cabernet de Milestii Mari sau Mici de vreo 7-8 ani vechime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News