Coastele de miel, scoase din baiț, se fac pe grătar având grijă să le întoarcem pe o parte și pe alta cam la 3-4 minute și le stropim, la final, cu un pic de zeamă de lămâie. Le punem în tavă și așezăm lângă ele cartofi noi tăiați în patru cu câțiva căței de usturoi tăiați felii.
Luăm un pic de zeamă de la pulpele de miel pregătite la cuptor și o turnăm peste. Adăugăm piper, cuișoare și cimbru și băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la foc mediu. La friptura de miel se face un sos minunat din iaurt de capră, amestecat cu mărar, usturoi pisat și un pic de mentă.
VEZI ȘI: Friptură de miel cu garnitură specială, ideală de Paști 2022. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Vei fi impresionat de gust!
Pilotul Cezar Osiceanu propune cititorilor DC News o rețetă delicioasă bună pentru masa de Paști 2022: friptură de miel.
Avem nevoie de un miel de 10-14 kg tranșat frumos și în care se fac tăieturi longitudinale în care se introduce usturoi verde. Se ține 3-4 zile într-un baiț făcut din ulei de măsline, vin roșu, mirodenii (piper negru, boia dulce și iute, cimbru, mentă, sare, câteva boabe de enibahar, 4-5 ardei iuți proaspeți, 3-4 căpățâni de usturoi.
În ziua de dinaintea Învierii, se scoate carnea și se aruncă baițul. Carnea se pune la cuptor la cea mai mică flacără, împreuna cu un baiț nou proaspăt făcut după aceeași rețetă în care se pun și cățeii de usturoi și ardeii iuți, și care inițial acoperă carnea. Pe parcursul șederii în cuptor, cu zeama formată și care scade cu timpul, se stropește carnea deasupra pentru ca aceasta să nu se usuce la exterior. De preferat este să fie folosite cuptoarele care încălzesc și pe sus și pe jos.
Orez cu legume și cașcaval, garnitură pentru friptura de miel
Călim separat celebrii ardei grași și colorați tăiați cubulețe. Mai avem nevoie de: 2 morcovi serios tăiați și ei cubulețe, 2-300 gr de ciuperci albe și maron tăiate cubulețe, 1 țelină medie tăiată feliuțe subțiri și un pic mai mari.
Toate acestea le punem într-un castron mare de pământ pe care l-am tapisat pe fund și pe laterale cu felii de cașcaval afumat și neafumat din lapte de vacă, de capră, de oaie într-o alternanță aleatorie. Fierbem orezul alb, pufos și cu bobul lung și îl punem împreună cu cele de mai sus adăugând pentru culoare și niște boabe de porumb.
Băgăm la cuptor totul, la foc mic spre mediu, și lăsăm pentru circa 15-20 de minute. Când scoatem castronul de pământ cu orezul nostru, presărăm deasupra multă verdeața pentru a fi siguri că seamănă cu un pastel de culori de primăvara. Se servește cât mai fierbinte cu friptura de miel fie caldă, fie rece și un pahar de vin roșu Cabernet de Milestii Mari sau Mici de vreo 7-8 ani vechime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știi cine e tânăra din această fotografie restaurată? A contribuit decisiv la existența României / imagine completă în articol
- Ciolacu: Avem o veste bună pentru pensionari / Video
- Desființarea SIIJ, adoptată în ședința de Guvern. Proiectul o să fie înaintat Parlamentului
- Tot mai mulți tineri din România adoptă trendul "furry" și se transformă în "fursona". Sabina Rusescu: În SUA sunt oameni care se cred obiecte
- Povestea româncei care a devenit prima avocată din Europa și prima femeie din lume cu doctorat în Drept
- Pensionarii vor putea să-și ia talonul de pensie și biletele de tratament online, ne spune Daniel Baciu. Ce înseamnă digitalizarea Casei de Pensii și care este stadiul recalculării pentru septembrie
- Vine vara mai devreme. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare
- Mircea Badea: De ce nimeni nu a intervenit în cazul crimei din Crângași
- Aparat de zbor ucrainean prăbușit în România: totul a fost ținut secret. Bogdan Chirieac: Toată lumea s-a speriat. Trebuiau să anunțe în primul moment
- BANCUL ZILEI: Ce fel de bărbat vor femeile
- Cum să fii mai optimist printr-un gest simplu. Japonezii au studiat fenomenul și funcționează
- România, în topul mondial al Internetului rapid. Andi Cristea: Am folosit cele mai noi tehnologii să ajungem aici
- Frumusețile Bucovinei nu sunt exploatate turistic suficient. Contracandidatul lui Flutur, plan pentru Suceava