Data publicării:

Coarnele de pădure, fructele care sunt aur pentru sănătate. Rețete

Autor: Elena Didila | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa Foto captură YouTube
Sursa Foto captură YouTube

Află mai jos totul despre coarne, fructele de pădure, ce se numără printre cele mai bune remedii naturiste pentru organismul nostru.

Alegeri prezidentiale 2024

Aceste mici fructe numite coarne de pădure sunt o minune pentru organismul nostru. Coarnele de pădure sunt consumate pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antibacteriene, cicatrizante, diuretice, astringente și antivirale. Fie că alegem coarnele de pădure proaspete sau pe cele deshidratate, vom beneficia de aceleași vitamine și minerale.

Coarnele de pădure sunt indicate pentru:

 

Rețete

Coarne uscate

Pentru cine nu are acces la ele când sunt culese, se poate orienta spre coarne doar ca fructe uscate. Varianta de coarne uscate se găsește în plafare sau în magazine cu produse bio. Coarnele uscate își păstrează aceleași proprietăți precum fructul crud, potrivit Qbebe.

Gem de coarne

Deși coarnele sunt fructe de pădure, cu toate aceastea se regăsesc rareori în rețetele gospodinelor. În cămara pregătită pentru iarnă vezi dulcețuri de căpșuni sau zmeură, însă aproape niciodată un gem de coarne de pădure. Dacă nu ai încercat aceste fructe de pădure numite coarne, trebuie să prepari un gem din ele pentru întreaga familie.

Pentru gemul de coarne de pădure ai nevoie de: 2 – 4 kg de coarne (în funcție de cât gem vrei să faci), zahăr, apă

Mod de preparare:

Spală bine coarnele sub mai multe jeturi de apă și pune-le într-o oală. Umple oala cu apă cât să acopere coarnele. Pune oala pe foc și lasă coarnele la opărit pentru 10 minute. Apoi, scoate toate coarnele într-o sită. Cu răbdare trebuie să treci coarnele prin sită pentru a îndepărta sâmburii. La final, vei obține o pastă fină. Este necesar să cântărești pasta pe care ai obținut-o, deoarece pentru fiecare kilogram se adaugă 500 g de zahăr. După ce ai amestecat pasta cu zahărul în aceeași oală în care au fost opărite fructele, pune totul la fiert pentru 30 – 40 de minute. Dacă pasta este prea groasă, poți adăuga puțină apă. La final, toarnă gemul fierbinte direct în borcanele sterilizate și asigură-te că sunt închise ermetic. A doua zi, gemul de coarne este gata de așezat în cămară.

Sirop de coarne 

Siropul este un deliciu mai ales pentru cei mici. Un sirop de coarne satisface cu ușurință pofta de zahăr a oricui și aduce un aport de vitamine organismului. Dacă ai prea mult fruct și nu vrei să-l transformi doar în sirop, atunci o altă variantă este un compot de coarne cu beneficii pentru oricine și care poate fi păstrat în cămară pe timpul sezonului rece. Însă, pentru a prepara siropul de fructe de coarne nu trebuie să fi un bucătar iscusit, ci să ai puțină răbdare, deoarece trebuie fiert un timp mai îndelungat.

Pentru siropul de coarne ai nevoie de: 4 kg de coarne, 3 kg de zahăr, 1 l de apă

Mod de preparare:

Spală bine coarnele în câteva jeturi de apă. După ce ai spălat coarnele, pune-le într-o oală și toarnă litrul de apă peste ele. Apoi trebuie să muți oala pe foc. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă și zahărul.Siropul este gata după alte 35 – 40 de minute de fierbere. Vei observa că siropul este destul de gros. Dacă fructele au fost prea coapte, poți adăuga puțină zeamă de lămâie pentru a obține un sirop acrișor. După ce este gata, lasă siropul să se răcească și toarnă-l în recipiente potrivite pentru frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel