Coarne de rinocer, ascunse în cartuşe pentru imprimante, în valoare de peste 3 milioane de euro, CONFISCATE în Africa de Sud
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Coarne de rinocer în valoare de peste 3 milioane de euro, confiscate în Africa de Sud
Coarne de rinocer în valoare de peste 3 milioane de euro, confiscate în Africa de Sud
Serviciul vamal sud-african a anunţat joi confiscarea unei cantităţi impresionante de coarne de rinocer, cu o valoare estimată la 3,5 milioane de dolari, ascunse în cartuşe pentru imprimante, care reprezintă cea de-a patra captură de acest fel realizată în ultimele şapte luni, transmite AFP.

Un număr de 18 fragmente de coarne de rinocer au fost găsite în timpul unei inspecţii de rutină pe Aeroportul Internaţional O.R Tambo din Johannesburg, se precizează în comunicatul serviciului vamal. Conform actelor, transportul ar fi conţinut cartuşe de imprimantă ce urmau să ajungă în Malaezia. Transportul a fost scanat cu raze X şi "analiza imaginilor a dezvăluit obiecte asemănătoare ca formă coarnelor de rinocer", conform autorităţii vamale.

Nu au fost operate încă arestări, pentru că acest colet a fost trimis la aeroport prin curier.

Aceasta este cel de-al patrulea transport de coarne de rinocer confiscat pe acelaşi aeroport, din luna iulie 2020. În total, cantitatea de coarne de rinocer confiscată este de aproape 280 de kilograme, cu o valoare pe piaţa neagră de 15,6 milioane de dolari.

Numărul rinocerilor ucişi de braconieri pentru coarnele lor preţioase a scăzut cu o treime în Africa de Sud, în mare parte din cauza restricţiilor de călătorie impuse de pandemia de COVID-19, anunţa luni guvernul sud-african.

În Africa de Sud se află 80% din populaţia de rinoceri a planetei. Mai puţini de 400 de rinoceri au fost ucişi în 2020, în comparaţie cu 594 în anul precedent, conform unui comunicat semnat de ministrul sud-african al Mediului, Barbara Creecy, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel