Coaliţia poate să funcţioneze şi după anul 2024, spune Marcel Ciolacu: Nu s-a discutat niciodată de 'blocul democratic'
Autor: Elena Aurel | Publicat pe: 18 sep 2023, 13:11
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Luni, premierul Marcel Ciolacu a spus ca liderii coaliţiei de guvernare discută diverse scenarii politice pentru anul 2024, dar nu au vorbit despre crearea unui 'bloc democratic'. 

'Discuţii politice sunt în fiecare zi, fiindcă facem politică. Eu am spus foarte clar că, din punctul meu de vedere, această coaliţie poate să funcţioneze şi după anul 2024. Nu s-a discutat niciodată de 'blocul democratic'. Nu am auzit. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am vorbit eu, Nicolae Ciucă, Stănescu, Bode, nimeni nu a vorbit vreodată de vreun bloc democratic', a declarat Ciolacu, la finalul unei şedinţe a conducerii PSD.

El a adăugat că se discută diverse scenarii politice pentru anul 2024. 'Asta facem noi, facem politică, discutăm scenarii, cum este mai bine pentru România, venim cu un proiect de ţară, venim separat, venim împreună. Nu este luată nicio decizie. Dacă va fi luată vreo decizie, voi veni în faţa dumneavoastră', a susţinut liderul PSD, potrivit Agerpres. 

Când vor fi demarate negocieri pentru viitorul partidului PNL. Ciucă: În politică trebuie să analizăm toate opţiunile

Vineri, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a spus că în politică trebuie analizate toate opţiunile şi aleasă cea care asigură îndeplinirea obiectivului aprobat de forurile de conducere atunci când se vorbește despre realizarea unui 'bloc democratic'.  

Totodată, liderul PNL a afirmat că nu vor fi demarate negocieri pentru viitorul partidului până când nu va fi găsit 'rezultatul final al actualei radiografii' a partidului.

'S-a vorbit despre realizarea unui bloc democratic şi s-a vorbit că în secret se negociază o astfel de abordare politică. Am declarat şi declar şi acum că atunci când un anumit lucru este cunoscut de două persoane, nu mai e secret. Deci secret este doar ce ştie un singur om. Nu va demara nimeni niciun fel de negociere pentru viitorul partidului şi pentru ceea ce înseamnă anul electoral 2024 şi proiecţia de după 2024 până ce nu găsim rezultatul final al actualei radiografii a Partidului Naţional Liberal şi ceea ce putem să facem în continuare, pe formule politice care sunt cât se poate de normale. S-au mai făcut şi se fac formule care pot să reprezinte abordarea anului electoral în deplinătatea identităţii Partidului Naţional Liberal prin noi înşine sau abordarea anului electoral într-un alt construct politic, ceea ce reprezintă o ipoteză în politică', a declarat Nicolae Ciucă.

VEZI ȘI: Ciolacu, întrebat ce cumpără cu 100 lei https://www.dcnews.ro/ciolacu-intrebat-ce-cumpara-cu-100-lei_930717.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?