Coaliţia de guvernare, decizii pentru reducerea deficitului bugetar. Se reduc cheltuielile în toate ministerele - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
Liderii coaliţiei de guvernare ar fi convenit asupra mai multor decizii pentru reducerea deficitului bugetar, conform unor surse politice. 

Astfel, coaliţia ar fi agreat propunerea lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL şi al Senatului, privind reducerea cheltuielilor din toate ministerele, urmând ca specialiştii să vină cu propuneri concrete în cel mai scurt timp. 

De asemenea, coaliţia de guvernare ar fi căzut de acord să înăsprească măsurile de combatere a evaziunii fiscale şi creşterea colectării, tot la propunerea lui Nicolae Ciucă, mai arată sursele citate. 

Conform unor surse citate de Agerpres, liderii Coaliţiei de guvernare au agreat într-o întâlnire care a avut loc, luni, la Palatul Victoria, propunerea venită din partea liderului PSD, premierul Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea a 200.000 de posturi bugetare neocupate. 

Nicolae Ciucă le-a cerut şi miniştrilor liberali să reducă cheltuielile 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a adresat, luni, un apel miniştrilor şi secretarilor de stat liberali pentru reducerea cheltuielilor bugetare, urmând ca măsurile vizate să fie discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe, menţionând că nu se pune problema concedierilor în sistemul bugetar.

"Principalul subiect al şedinţei Partidului Naţional Liberal din această dimineaţă l-a constituit apelul preşedintelui Nicolae Ciucă adresat miniştrilor Partidul Naţional Liberal şi secretarilor de stat privind reducerea cheltuielilor bugetare. Apelul este unul legat de modul cum ar trebui să lucreze împreună şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a începe aceste măsuri în viitorul apropiat cu reducerile cheltuielilor cu bugetare. Până la urmă, statul trebuie să ofere propriul exemplu când e vorba de efortul bugetar pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar, înainte de a avansa public alte măsuri care vizează fie pe cetăţeni, fie companiile", a declarat Stroe, după şedinţa PNL.

El a subliniat că liberalii consideră că aceste măsuri sunt absolut necesare, iar preşedintele PNL le va avansa luni în cadrul reuniunii coaliţiei şi reprezentanţilor PSD.

"Pe de o parte, eliminarea cheltuielilor neesenţiale, reducerea cheltuielilor care nu sunt neapărat necesare sau absolut urgente în acest moment şi poate redimensionarea anumitor instituţii sau a bugetelor alocate în momentul de faţă, anumite analize privind eficienţa muncii versus bugetele alocate, toate aceste lucruri sunt necesare când vorbim de efortul pe care trebuie să-l facem în acest an pentru încadrarea în ţinta de deficit. Discuţiile continuă în cadrul coaliţiei. Probabil că subiectul va fi unul pe agenda coaliţiei de la ora 14,00", a afirmat Ionuţ Stroe.

El a spus, întrebat în legătură cu măsurile vehiculate în spaţiul public privind eliminarea facilităţilor fiscale, impozitări pe clădiri sau dividende, că trebuie să se pună capăt "acestei spirale, acestei isterii în legătură cu măriri de taxe sau impozite în viitorul apropiat".

"Ar fi foarte bine să facem deosebire între speculaţiile, zvonurile, poate chiar propunerile care au existat la nivel public în ultimele două - trei săptămâni şi deciziile care vor urma. Cel puţin pentru a nu speria cetăţenii sau poate zona economică, ar fi bine să punem capăt acestei spirale, acestei isterii în legătură cu măriri de taxe sau impozite în viitorul apropiat şi să ne gândim că toate aceste lucruri vor fi decizii ale coaliţiei, ale Guvernului, probabil în şedinţele următoare", a evidenţiat purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel