Data publicării:

Co-liderul AfD Jorg Meuthen minimalizează importanţa facţiunii extremiste din partidul său

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Co-liderul partidului 'Alternativa pentru Germania' (AfD), Jorg Meuthen, a minimalizat marţi importanţa facţiunii extremiste din formaţiunea sa, subiect care s-a aflat în centrul unei dezbateri aprinse în ultimele săptămâni, transmite dpa.

Meuthen, care este reprezentantul aripii moderate a AfD, a afirmat în mai multe rânduri că facţiunea de extremă dreapta, centrată în jurul liderului grupului parlamentar al AfD, Bjorn Hocke, umbreşte imaginea partidului în ansamblul său.

Cei care se consideră parte a acestei facţiuni nu constituie nici 20% din numărul de membri ai partidului, a spus el într-un interviu pentru dpa.

Anterior în cursul acestei luni, peste 100 de oficiali AfD au publicat o scrisoare deschisă în care s-au referit la pericolul reprezentat de cultul personalităţii din jurul lui Hocke, afirmând că AfD nu este şi nu va deveni partidul Bjorn Hocke.

Hocke a anunţat că intenţionează să răstoarne actuala conducere a AfD.

Fondat în 2013 ca partid eurosceptic şi adept al liberalismului economic, AfD a virat treptat către dreapta. În prezent, grupul parlamentar al AfD este al treilea ca mărime din Bundestag, după conservatori şi social-democraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel