Data publicării:

România, inclusă de CNN în top 10 destinații inedite în vacanță

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

CNN a alcătuit o listă cu zece noi destinații de vacanță trecute cu vederea de cei mai mulți turiști, inclusiv România, nu însă fără a le semnala celor care se pregătesc pentru concediu că nu e nevoie de o doză de adrenalină pentru ca vacanța să se transforme într-o aventură, ci doar de o schimbare a destinaţiei.

Noi nu vă trimitem în zone de război, ci puteți alege un plan de călătorie neconvențional, de la cel mai nordic punct al lumii, până la deşerturile de sare din America de Sud, precizează CNN, scrie stirileprotv.ro.

În destinațiile mai puțin cunoscute recomandate de CNN se regăsește și România, "o sursă de inspirație pentru romanul "Dracula", scris de Bram Stoker".

Citește și Cartierul Ferentari, pe locul patru în topul celor mai periculoase destinații

"În interiorul frontierelor sale,  arhitectura stalinistă contrastează cu arta şi arhitectura medievală spectaculoasă, care evocă o istorie bogată, secole de conflicte. Deşi se îndreaptă rapid spre modernizare, România atrage turiştii prin construcţii vechi de sute de ani. Cetăţile şi sutele de sate medievale, unele datând chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu şi unele dintre cele mai bine păstrate construcţii saxone din Europa", relatează CNN.

Autorii recomandă drumeţiile prin munţii Carpaţi, pentru peisajele superbe şi pentru fauna interesantă, în special urşii și lupii din pădurile din sudul Transilvaniei. De asemenea, Carpaţii Meridionali sunt o alternativă a Alpilor mai puţin cunoscută, mai puţin aglomerată şi mult mai ieftină. Conform CNN, un obiectiv care nu trebuie ratat este Castelul Bran, deși Vlad Țepeș nu a petrecut aici mai mult de câteva nopți. Sighișoara este, de asemenea, un alt obiectiv turistic semnalat, fiind cel mai faimos dintre cele șapte orașe cetate ale țării. Nici mânăstirile din nordul Moldovei nu lipsesc din prezentarea CNN, precizând că aici se pot vedea fresce bizantine uimitoare din secolele XV-XVI.

Citește și O locație din România, în topul destinațiilor incredibile din lume necunoscute de turiști

Ce alte destinații inedite se află în Top 10, realizat de CNN

În top 10 destinații de vacanță trecute cu vederea de cei mai mulți turiști, alături de România se mai află:

- Bolivia, cu Isla de Sol, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, dar și Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume sau drumul Yungas, unul dintre cele mai periculoase din lume.

- Malawi, pentru multe peisaje neatinse de intervenţia umană şi de rezervaţii naturale, lacul Malawi, al treilea lac din Africa după suprafaţă şi al nouălea din lume, care găzduieşte cele mai multe specii de peşti dintre toate întinderile de apă dulce din lume, în jur de o mie.

- Mongolia, cu spaţii mari, neaglomerate şi liniștite. Vizita ţării lui Ginghis Han, care a pus bazele Imperiului Mongol, cel mai întins din lume la un moment dat, ar trebui făcută călare, iar în deşertul Gob se pot întâlni urşi şi cămile sălbatice.

- Idaho, Statele Unite, singurul stat din vestul Americii care nu are un parc naţional important, dar care beneficiază însă de peisaje la fel de spectaculoase ca şi statele cu care se învecinează. O activitate care nu trebuie ratată este raftingul pe râul Salmon, experienţă care durează şase zile şi străbate peisaje splendide.

- Cape Breton, Canada, dominată de cultura scoţiană, de la muzică până la tradiţii şi relief. Barurile şi terasele locale sunt renumite, în special Red Shoe.

- Cercul Polar Arctic, unde vara soarele soarele nu apune de pe 19 aprilie şi până pe 23 august. Regiunea cuprinde porţiuni din opt ţări, Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia, Statele Unite, Canada, Danemarca şi Islanda, iar arhipelagul Svalbard este cel mai nordic loc din lume locuit permanent şi este zona perfectă pentru a vedea urşi polari sau alte animale arctice. Vara, soarele nu apune de pe 19 aprilie şi până pe 23 august. O experienţă care nu trebuie ratată este atingerea Polului Nord, fie că o faceţi pe schiuri sau cu elicopterul.

- Bhutan, singura ţară din lume care măsoară fericirea cetăţenilor şi, spre deosebire de India şi China. Nu trebuie ratat traseul Omului de Zăpadă, o rută dificilă, care durează 24 de zile, străbate unsprezece trecători la mare altitudine în munţii Himalaya, nefiind recomandată celor mai puţin experimentaţi.

- Northland, Noua Zeelandă, zonă, cunoscută pentru cultura şi civilizaţia maori, este perfectă pentru scufundări şi cele peste 140 de insule din regiune merită explorate. 

- Spaţiul cosmic. Space Adventures a trimis şapte vizitatori pe Staţia Spaţială Internaţională, la mai mult de 400 de kilometri deasupra Pământului, timp de zece zile. Costul unui singur bilet este însă de 50 de milioane de dolari, mult prea scump pentru cei mai mulţi dintre noi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel