CNCAV se desființează. Andrei Baciu, explicații. Cine va prelua campania de vaccinare
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Andrei Baciu
Sursă foto: Facebook Andrei Baciu
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) va fi desființat. În rândurile de mai jos, aflați cine va prelua atribuțiile comitetului.  

Ministerul Sănătății a elaborat un document din care reiese faptul că CNCAV ar putea fi desființat, iar atribuțiile și implementarea unui nou mecanism de coordonare a imunizării anti-Covid-19 vor fi preluate de minister în corelare cu Programul național de Vaccinare.

“Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) își încetează activitatea în termen de 15 zile de la data prezentei hotărâri de guvern”, arată documentul.

Este necesară implementarea unui nou mecanism de coordonare a activităților de vaccinare de către Ministerului Sănătății, în corelare cu activitățile derulate în cadrul Programului Național de Vaccinare.

Motivele desființării Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a explicat motivele pentru care se desființează comitetul. 

”Când a fost înființat Comitetul a fost vorba de o campanie națională pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus, în care au fost implicate mai multe ministere, instituții și actori locali. A fost nevoie de un astfel de comitet pentru a asigura accesul populației la vaccinare. Toate acestea au avut rolul desfășurării campaniei de vaccinare. A fost vorba de 11 mii de transporturi pentru 17 milioane de doze de vaccin administrate.

Timp de 15 luni s-a desfășurat această campanie. Acum, gradul de vaccinare a scăzut, astfel că s-a luat decizia desființării CNCAV. De la 150.000 de doze de vaccin administrate într-o singură zi, am ajuns la 6.000 -7.000 de doze”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, Andrei Baciu, președintele CNCAV.

VEDEȚI MAI MULT PE DCMEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel