Urmărește emisiunea live
CNA, situație fără precedent în plină campanie electorală. Ce riscuri există
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul Național al Audiovizualui (CNA) se află într-o situație fără precedent, în plină campanie electorală, existând riscul ca ședințele forului audiovizual să intre într-un blocaj chiar între primul și al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

După ce Narcisa Iorga și Cristina Trepcea și-au încheiat mandatele de șase ani pe 13 octombrie, un al treilea membru a părăsit forul audiovizual, scrie paginademedia.ro.

Christian Mititelu, propus de Guvern, în 2008, va ajunge săptămâna viitoare la final mandat, însă din această săptămână a intrat în concediu.

În consecință, CNA funcționează în prezent cu doar opt membri, în loc de 11, iar de săptămâna viitoare, forul audiovizual va fi în imposibilitatea de a mai funcționa, întrucât și Radu Călin Cristea își va încheia mandatul.

Ședințele CNA trebuie să se desfășoare cu minimum opt membri, însă aleșii au intrat în vacanță pentru campania electorală, iar cei care au fost propuși pentru a deveni membri titulari nu au fost audiați de către Comisiile de Cultură din Parlament.

Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu au fost propuși membri titulari de către Guvern, în timp ce Narcisa Iorga a fost propusă de către Președinție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel