CM 2019 - Spaniolul Orlando Ortega, medaliat cu bronz în proba de 110 m garduri, la masa verde
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Atletul spaniol Orlando Ortega, clasat pe locul al cincilea în proba de 110 m garduri de la Doha, a intrat în posesia medaliei de bronz, la masa verde, după ce organizatorii Campionatelor Mondiale 2019 au stabilit că sportivul a fost jenat în timpul finalei care a avut loc miercuri, informează AFP.

Ortega, originar din Cuba şi vicecampion olimpic la Rio, în 2016, a făcut o cursă bună şi putea spera să urce pe podium, însă a fost jenat de jamaicanul Omar McLeod care, dezechilibrat, l-a încetinit pe spaniol, spulberându-i astfel orice şansă la medalii.

Echipa Spaniei şi-a văzut primul apel respins, imediat după cursă, însă juriul a decis ulterior să dea dreptate ibericilor, în urma unui nou apel, care a cuprins "noi elemente".

Cursa de 110 m garduri are astfel doi medaliaţi cu bronz, francezul Pascal Martinot-Lagarde şi spaniolul Orlando Ortega, în timp ce apelul nu a schimbat nimic în privinţa victoriei americanului Grand Holloway în faţa rusului Serghei Şubenkov, câştigătorii medaliilor de aur şi argint.

Aceasta este a doua medalie de bronz reatribuită de juriu în cursul zilei de joi, după cea acordată polonezului Wojciech Nowicki, clasat iniţiat pe locul al patrulea la aruncarea ciocanului. Nowicki a urcat pe podium după ce juriul a stabilit că ungurul Bence Halasz, ocupantul locului al treilea, a avut o ultimă aruncare neregulamentară, fără să-i retragă însă acestuia medalia de bronz.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel