CM 2019: Ochelari de protecţie pentru neozeelandezul Ardie Savea
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Internaţionalul neozeelandez Ardie Savea, a cărui vedere la ochiul stâng s-a degradat, va purta ochelari de protecţie miercuri, la meciul pe care selecţionata All Blacks îl va disputa împotriva Canadei, în cadrul Grupei B a Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019, informează AFP.

Savea, unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei Noii Zeelande, campioană mondială în 2011 şi 2015, a precizată că se confruntă de mai mulţi ani cu probleme la ochiul stâng. "Totul este puţin neclar. I-am spus medicului All Blacks Tony Page că situaţia se înrăutăţeşte", a explicat jucătorul înaintea meciului de la Oita (Japonia).

World Rugby, organismul de conducere al sportului cu balonul oval, a autorizat la începutul acestui an utilizarea ochelarilor de protecţie pentru jucătorii cu probleme de vedere.

Ochelarii de protecţie pentru rugbyşti sunt special realizaţi pentru a nu-i pune în pericol jucătorii care îi poartă şi nici pe adversarii care intră în contact cu aceştia.

Savea urmează exemplul italianului de origine irlandeză Ian McKinley, primul internaţional care a purtat astfel de ochelari. Acesta nu a fost însă reţinut în lotul Squadrei Azzurra pentru actualul Mondial de rugby.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel