Data publicării:

CM 2019: Africa de Sud a deschis o procedură internă contra jucătorului Eben Etzebeth

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Federaţia sud-africană de rugby (SA Rugby) a deschis o procedură internă împotriva jucătorului Eben Etzebeth, care este acuzat în ţara sa de insulte şi agresiune rasistă după un incident petrecut înaintea de plecarea la Cupa Mondială din Japonia, relatează AFP.

După o discuţie cu Comisia sud-africană a drepturilor omului (SAHRC), SA Rugby a lansat o procedură internă împotriva lui Eben Etzebeth, cu 81 de selecţii pentru Springboks.

Etzebeth, 27 ani, este acuzat, conform declaraţiilor unor martori, că ar fi insultat o persoană fără adăpost şi ar fi îndreptat o armă de foc către el într-un incident petrecut la sfârşitul lunii august în afara unui bar. Jucătorul a negat categoric faptele în faţa SAHRC, care l-a audiat chiar înainte de plecarea în Japonia cu XV-le Africii de Sud.

La 25 de ani după căderea apartheidului, rasismul rămâne un subiect sensibil în Africa de Sud.

Springboks joacă vineri cu Italia la Shizouka, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, iar Etzebeth a fost anunţat titular.

Antrenorul secund Mzandile Stick a declarat că echipa este acum concentrată pe meciul cu Italia din grupa B: Nu voi minţi şi voi spune că ştim tot ce se întâmplă în Africa de Sud. În acest moment, Eben este total concentrat pe Cupa Mondială. El va juca vineri şi se gândeşte numai la meci.

După Cupa Mondială, Etzebeth va părăsi Red Hurricanes şi va îmbrăca tricoul echipei RC Toulon.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel