Clusterul IT a pus Clujul pe lista investitorilor străini prezenţi la Târgul Expo Real München
Cluj IT Cluster, cel mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional, a susţinut în cadrul Târgului Expo Real München peste 60 de întâlniri cu companii şi oameni de afaceri interesaţi să investească în regiunea Cluj, 12 dintre aceştia manifestându-şi intenţia de a veni cât de curând în România pentru a discuta în detaliu proiectele de investiţii. Potenţialii parteneri au manifestat un interes crescut în special pentru proiectul Cluj Innovation City, dar şi pe zona investiţiilor în energia regenerabilă şi a bio-economiei.
„În cadrul standului Cluj IT Cluster, au avut loc peste 60 de întâlniri constructive cu companii şi oameni de afaceri interesaţi de a investi în România, de a dezvolta o afacere în regiunea Cluj sau de a oferi consultanţă pentru sprijinirea proiectelor noastre. Cel mai important este însă faptul că reuşim repoziţionarea României şi a regiunii în ochii investitorilor străini cu proiecte de anvergură şi îmbunătăţim imaginea ţării prin promovarea la un eveniment de asemenea calibru”, a declarat Alexandrul Tulai, Preşedintele Asociaţiei Cluj IT Cluster.
La eveniment, Cluj IT Cluster a organizat o masă rotundă sub egida „Transylvania, building an innovation region”, în cadrul căreia reprezentanţii autorităţilor publice, Primarul Emil Boc şi Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu, precum şi reprezentanţii mediul privat, prin Preşedintele Cluj IT Cluster şi Lucian Isar, membru în Consiliul Strategic al Asociaţiei, au discutat deschis cu peste 30 de potenţiali investitori din diferite sectoare, accentul punându-se în special pe infrastructură, energie şi dezvoltare urbană şi tehnologică.
„În parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu Tetarom, am prezentat priorităţile regiunii Cluj şi facilităţile oferite potenţialilor investitori pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile în România”, a precizat Alexandru Tulai.
Autorităţile şi investitorii din Orientul Mijlociu, interesaţi de proiectul Cluj Innovation City
În ceea ce priveşte cel mai mare proiect investiţional al clusterului, Cluj Innovation City, au avut loc întâlniri cu investitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Orientul Mijlociu, cu companii specializate pe dezvoltarea de proiecte de anvergură similară în alte părţi ale lumii, dar şi cu companii de asistenţă juridică, care să asigure expertiza legislativă necesară privind parteneriatele publice-private.
„Este foarte important că am reuşit să iniţiem relaţii de afaceri cu companii interesate să dezvolte regiunea Cluj, atât din Europa, dar şi din alte zone ale lumii, cu un potenţial investiţional important, cum sunt spre exemplu statele din Orientul Mijlociu”, a adăugat Alexandrul Tulai.
Cluj IT Cluster continuă promovarea Cluj Innovation City
Pe măsură ce proiectele Cluj IT se vor contura, reprezentanţii clusterului vor intensifica prezenţa Asociaţiei la tot mai multe târguri şi conferinţe, atât interne, cât şi internaţionale. Următorul eveniment în cadrul căruia se va promova regiunea Cluj este stabilit la sfârşitul acestei luni în cadrul celei de-a 25-a Sesiuni a Congresului Europei cu tema: „Europa în criză - provocările democraţiei locale şi regionale”, ce va avea loc la Strasbourg.
„Urmează să participăm şi la alte evenimente cu caracter de reprezentare prin intermediul cărora vom continua să promovăm proiectele Cluj IT Cluster şi regiunea Cluj în general. Cel mai apropiat eveniment la care se va promova proiectul Cluj Innovation City este cel de la Strasbourg, la care sperăm să atragem şi mai mult atenţia investitorilor către România”, a încheiat Preşedintele Cluj IT Cluster.
Despre Cluj IT Cluster
Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în octombrie 2012, având ca membri 27 de companii de IT, 3 instituţii de învăţământ superior, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, 7 instituţii publice şi organizaţii catalizator.
Cluj IT Cluster este o iniţiativă de business cu scopul de a creşte competitivitatea în IT, de a face mai vizibilă şi mai atractivă industria IT din România, respectiv de a poziţiona Clujul ca un hub regional IT inovator. Clusterul are susţinerea guvernului şi a autorităţilor locale, care consideră Cluj IT o iniţiativă de importanţă naţională.
Priorităţile clusterului pentru următoarea perioadă sunt reprezentate de: extinderea prezenţei internaţionale prin competitivitate ridicată şi prin produse sau servicii inovatoare; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient între universităţi şi industria IT, care să aibă ca rezultat un număr cât mai mare de specialişti IT foarte bine pregătiţi; realizarea Cluj Innovation City prin care comunitatea IT să aibă acces la infrastructura necesară pentru dezvoltare continuă, inovare şi colaborare în proiecte de anvergurǎ. Mai multe informaţii despre activitatea CLUJ IT Cluster sunt disponibile pe www.clujit.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News