Cluj: Un tânăr de 20 de ani a murit după un accident auto teribil. Intervenția, pe ploaie torențială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un tânăr de 20 de ani a murit şi alţi doi au fost răniţi, după ce un autoturism s-a prăbuşit circa 150 de metri în zona localităţii clujene Muntele Rece.

„O autospecială de descarcerare şi două echipaje SMURD au fost alertate în această dimineaţă, în jurul orei 4.30, ca urmare a răsturnării unui autoturism pe o pantă foarte abruptă şi la o diferenţă de nivel de circa 150 m. Localizarea evenimentului a fost extrem de dificilă şi a fost realizată în colaborare cu echipajele de poliţie şi jandarmi, care s-au implicat direct în intervenţia salvatorilor. Accesul în zona accidentului a fost realizat pe timp de noapte şi pe o ploaie torenţială, fiind necesară urcarea pe o distanţă de circa 500 m a unei pante extrem de abrupte, cu echipamentele de descarcerare şi salvare în mâini", se arată într-o informare trimisă duminică de ISU Cluj, potrivit Mediafax.

Un tânăr încarcerat nu a mai putut fi salvat

„Pompierii au găsit autoturismul răsturnat pe o parte, cu un cablu de energie electrică înfăşurat în jurul caroseriei şi cu un bărbat de circa 20 de ani încarcerat în acesta. S-a acţionat pentru îndepărtarea cablului şi pentru descarcerarea bărbatului, prin decopertarea totală a plafonului autoturismului. Din păcate, traumatismele suferite de acesta nu erau compatibile cu viaţa şi nu a fost posibilă aplicarea manevrelor de resuscitare. Alţi doi tineri au primit asistenţă medicală de urgenţă de la salvatorii SMURD şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Aceştia erau conştienţi şi cooperanţi", se mai arată în informarea ISU.

Un parapantist a rămas agățat între firele de curent, la 20 de metri de sol

Intervenție dificilă a pompierilor. Un parapantist a rămas agățat în firele de curent, săptămâna aceasta, la 20 de metri de sol. Evenimentul nedorit a avut loc în localitatea Brazi, județul Hunedoara, în apropierea masivului Retezat. Pompierii l-au salvat pe bărbat.

Pompierii hunedoreni au avut parte de o misiune de salvare ceva mai dificilă și neobișnuită. Un parapantist a rămas prins în firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălțime.  Salvatorii au intervenit la înălțime, l-au consiliat pe bărbatul rămas agățat să decupleze sistemul care îl lega de parapantă și l-au preluat în nacela autospecialei. Bărbatul nu a suferit răni și este în afara oricărui pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel