Cluj-Napoca. Transportul public este gratuit vineri
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: monitorulcj.ro
Foto: monitorulcj.ro
Transportul public este gratuit, începând de astăzi, în fiecare vineri, în municipiul Cluj-Napoca. Programul „Vinerea Verde - Stop! Azi mașina stă pe loc!” este derulat de Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public (CTP) din oraș.

„Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul , în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunțat vineri dimineața Primăria Cluj-Napoca.

CTP a transmis că toate costurile vor fi suportate de primărie

„Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetățenilor estimăm că acțiunile de procurare și validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul țintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu și atractiv. Costurile generate de acest program vor fi suportate de către catre Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensației, conform Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021”, potrivit companiei.

Conform acesteia, proiectul vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, ca măsura de îmbunătățire a calitătii aerului, dar și de diminuare a nivelului de zgomot, informează Mediafax.

Vezi și: Protest. Transportatorii acuză 'hărţuirea' autorităţilor fiscale. Vor circula cu viteză redusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel