Cluj: Peste 10 kg de bijuterii descoperite la un chinez, pe aeroportul Avram Iancu
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 07 mai 2019, 15:10
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj au descoperit în bagajele unui cetăţean chinez peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, pentru care nu deţinea documente legale.

'La P.T.F. Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani. Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora.

Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi', se arată într-o informare transmisă, marţi, de Poliţia de frontieră. Autoritatea vamală a reţinut bunurile respective, care vor fi predate Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, iar apoi vor fi dispuse măsurile legale necesare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?