Cluburile din Premier League stabilesc un nou record de cheltuieli în mercato de iarnă
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Cluburile din Premier League au stabilit un nou record de cheltuieli în mercato de iarnă cu o sumă totală de 440 de milioane de lire sterline.  

Cluburile din prima ligă engleză de fotbal au stabilit un nou record de cheltuieli în mercato de iarnă cu o sumă totală de 440 de milioane de lire sterline (487 de milioane de euro), dintre care 180 de milioane au fost cheltuite doar de Chelsea Londra, conform unui studiu publicat marţi de compania Deloitte, citată de AFP.

Fostul record din Premier League, de 430 de milioane de lire sterline, a fost înregistrat în fereastra de transferuri din ianuarie 2018, iar noul record va fi cu siguranţă îmbunătăţit pentru că a mai rămas aproape o săptămână până la închiderea perioadei de mercato.

Chelsea, deţinută acum de magnatul american Todd Boelhy, deţine recordul de cheltuieli, cu 180 de milioane de lire sterline, dintre care 100 de milioane s-au plătit doar pentru Mihailo Mudrik (Şahtior Doneţk).

Clubul londonez i-a mai recrutat pe ivorianul David Fofana (Molde), francezul Benoît Badiashile (Monaco) şi sub formă de împrumut pe portughezul Joao Felix (Atletico Madrid).

Au mai sosit de asemenea brazilianul Andrey Santos, 18 ani, de la Vasco da Gama, şi englezul Noni Madueke (20 ani) de la PSV Eindhoven.

Liverpool a finalizat o altă tranzacţie importantă, prin transferul olandezului Cody Gakpo (PSV Eindhoven) în schimbul a 44 de milioane de lire sterline, aproape 50 de milioane de euro. În mercato de iarnă 2022, cluburile engleze au investit 295 de milioane de lire sterline în transferurile de jucători.

Calum Ross, director adjunct al Sport Business de la Deloitte, a declarat că în sezonul 2022/2023 se remarcă o investiţie masivă în jucători a cluburilor din Premier League, cu o sumă totală de peste 2,4 miliarde de lire sterline (circa 2,7 miliarde de euro), incluzând şi mercato de vară.

Aceste cheltuieli masive indică şi faptul că finanţele cluburilor engleze s-au redresat după pandemia de Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel