Clubul RAPID, sancționat cu 110.000 de lei din cauza suporterilor. Decizia FRF
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
FOTO DCNEWS
FOTO DCNEWS
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, miercuri, clubul FC Rapid cu penalităţi sportive cumulate în valoare de peste 110.000 de lei.

Penalitățile vin ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciurile din Liga I, informează site-ul oficial al LPF. În urma partidei de pe teren propriu cu FC Argeş (scor 2-0, în etapa a 19-a), gruparea giuleşteană a fost sancţionată cu o penalitate sportivă de 50.625 lei pentru petardele şi artificiile aruncate de suporterii săi în teren în timpul meciului.

De asemenea, pentru aceleaşi incidente provocate de suporterii giuleşteni în timpul întâlnirii cu FCSB din deplasare (scor 1-3, în etapa a 20-a), FC Rapid a primit o sancţiune de 60.000 de lei.

Conform Regulamentului Disciplinar, FC Rapid a atins pragul maxim de penalitate financiară, iar la fiecare noua abatere de acest tip clubul va fi sancţionat gradual cu disputarea partidelor fără spectatori, cumulat cu sancţiunea maximă de 60.000 lei.

Tot miercuri, clubul FCSB a fost sancţionat cu penalitate sportivă în valoare de de 33.750 lei pentru folosirea materialelor explozive de suporterii proprii la meciul cu FC Rapid din etapa a 20-a a Ligii I, scrie Agerpres.

Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat totodată şi clubul FC U Craiova 1948 cu penalitate sportivă de 7.500 de lei pentru incidentele provocate de suporterii săi. Eliminat în meciul cu Chindia Târgovişte, jucătorul formaţiei Academica Clinceni, Cristian Gavra, a fost sancţionat cu suspendare pentru două etape şi o penalitate sportivă de 3.000 lei. 

Meciul și amenda

În luna septembrie, Rapid Bucureşti a fost amendată de Comisia de Disciplină a FRF pentru incidentele de la finalul meciului cu Universitatea Craiova. Astfel Rapid a primit sancțiunea de 22.500 lei, în timp ce Universitatea Craiova doar 5.000 lei.

"FC Rapid 1923 vs. Universitatea Craiova – Incidente - În baza art.82.1 și 3.a) și c) din RD, raportat la art.83.2.d) din RD, se sanționează clubul FC Rapid 1923 cu o penalitate sportivă de 22.500 lei; În baza art.82.2 și 3.b), raportat la art.83.2.c), cu aplicarea art.54.2 din RD, se sancționează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 5.000 lei.”, au anunțat ofcialii comisiei FRF.

La finalul meciului de pe Arena Națională, dintre cele două echipe, suporterii rapidiști au aruncat cu obiecte înspre teren, punând în pericol integritatea fizică a antrenorului Universității Craiova, Laurențiu Reghecampf, și s-au opus ieșirii jucătorilor oaspeți de pe teren, înspre vestiare, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel