Urmărește emisiunea live
Clubul Rapid a fost sancționat de FRF, după partida cu Dinamo
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat, luni, clubul FC Rapid cu disputarea a două partide cu porţile închise pe teren propriu şi o penalitate sportivă de 60.000 de lei ca urmare a incidentelor provocate de fanii proprii la meciul cu Dinamo (scor 1-1) din etapa a 28-a a Ligii I.

"În baza art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu măsura programării a două jocuri fără spectatori pe teren propriu şi penalitate sportivă de 60.000 lei", se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al LPF.

Articolul din Regulamentul Disciplinar invocat de Comisia de Disciplină face referire la introducerea, aprinderea şi aruncarea de petarde şi artificii în interiorul arenelor sportive.

În aceste condiţii, formaţia Rapid nu va putea fi susţinută de suporterii proprii la meciul cu Academica Clinceni, programat la Mioveni, în etapa a 30-a a sezonului regulat, şi în prima partidă de pe teren propriu din play-out-ul Ligii I.

Vezi și: Rapid - Dinamo, rezultat final în Liga 1. Spectacol total - torțe și fumigene pe Arena Națională - Video



Conform Regulamentului Disciplinar, FC Rapid a atins pragul maxim de penalitate financiară, iar la fiecare nouă abatere referitoare la aruncarea în teren de materiale explozive clubul este sancţionat gradual cu disputarea partidelor fără spectatori, cumulat cu sancţiunea maximă de 60.000 lei. Gruparea giuleşteană a jucat deja un meci cu porţile închise din acest motiv, cel cu Sepsi OSK, scor 1-1, în etapa a 26-a a Ligii I.

Clubul Dinamo a fost la rândul său sancţionat cu o penalitate sportivă de 22.500 lei pentru incidentele provocate de fanii săi la meciul cu Rapid prin aprinderea şi aruncarea în teren cu petarde şi artificii.

Tot luni, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat clubul CS Mioveni cu penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru nerespectarea protocolului medical în contextul pandemiei prin depăşirea limitei acceptate de spectatori la meciul cu FCSB, scor 1-1, în etapa a 27-a a Ligii I, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel