Clubul PSG plătea o agenție media pentru „serviciul” de a crea o armată de conturi false menite să atace presa ostilă și comentatorii neprietenoși
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Șeicii de la PSG explorează posibilitatea de a cumpăra pachete minoritare și la un club din Premier League. Tottenham, United și Liverpool, printre potențialele ținte
Șeicii de la PSG explorează posibilitatea de a cumpăra pachete minoritare și la un club din Premier League. Tottenham, United și Liverpool, printre potențialele ținte
Clubul de fotbal Paris Saint-Germain a însărcinat între 2018 şi 2020 o agenţie de comunicare să creeze conturi de Twitter false pentru a desfăşura campanii împotriva unor ţinte ale grupării din capitala Franţei, a dezvăluit miercuri site-ul Mediapart, citat de AFP.  

Potrivit Mediapart, care publică un raport al companiei Digital Big Brother (DBB), înregistrată la Barcelona şi controlată de omul de afaceri franco-tunisian Lotfi Bel Had, această agenţie a folosit "o armată de troli" în serviciul clubului deţinut de Qatar, pentru a discredita personalităţi, jurnalişti şi chiar jucători ai echipei.

Potrivit raportului, printre ţintele privilegiate s-au aflat "presa considerată ostilă lui PSG, ca Mediapart şi L'Equipe, suporterul pălmuit de Neymar (după înfrângerea lui PSG în finala Cupei Franţei din 2019 - n. r.), fata care l-a acuzat pe starul brazilian de viol, dar şi personalităţi din cadrul clubului, ca jucătorul Adrien Rabiot şi fostul director sportiv Antero Henrique".

Mediapart a indicat că şi starul parizian Kylian Mbappé a fost "atins uşor".

Potrivit raportului DBB consultat de Mediapart, care face bilanţul activităţii sale desfăşurate pentru PSG în sezonul 2018/2019, armata digitală în serviciul clubului din capitală "era supervizată de departamentul de comunicare al PSG, condus la acea vreme de Jean-Martial Ribes". Acesta din urmă a părăsit clubul în luna mai 2022 trecută pentru departamentul de comunicare al unei filiale a firmei LVMH.

Strategia se învârtea în jurul unui cont de "referinţă", Paname Squad, care se prezintă pe Twitter ca un "colectiv de pasionaţi de Paris Saint-Germain'.

Contactat de AFP, PSG a dezminţit "ferm afirmaţiile Mediapart".

"PSG este un brand internaţional care lucrează constant cu agenţii de social media din întreaga lume pentru a promova şi celebra realizările clubului, ale companiilor şi partenerilor săi, ca toate companiile. Clubul nu a contractat niciodată o agenţie pentru a face rău cuiva", a adăugat PSG, notează Agerpres.

Kylian Mbappe vrea transferul de la Paris Saint-Germain. Cel mai scump jucător din lume vrea să joace la o nouă echipă din ianuarie

Kylian Mbappe este nemulțumit la Paris Saint-Germain și vrea să plece în ianuarie, deși clubul nu intenționează să-l vândă pe atacant, după ce acesta a semnat un nou contract pe trei ani, în luna mai, după o discuție cu Emmanuel Macron.

Kylian Mbappé este nemulțumit la Paris Saint-Germain și vrea să plece în ianuarie, deși clubul nu intenționează să-l vândă pe atacant, după ce acesta a semnat un nou contract pe trei ani, în luna mai.

Mbappe nu a fost impresionat de prestația celor PSG pe piața transferurilor, în această vară, și este supărat că i s-a cerut să joace, aproape toate meciurile în acest sezon, mai degrabă ca număr 9 (în mijloc), nu în ​​poziția sa preferată din stânga, notează The Guardian.

Situația dintre club și jucător este tensionată, dar PSG intenționează să respingă toate ofertele pentru tânărul de 23 de ani.

Mbappe era de așteptat să părăsească PSG pentru un transfer la Real Madrid vara trecută, dar a uimit clubul spaniol semnând prelungirea de contract cu parizienii, echipă unde a ajuns încă din 2017, de la Monaco.

Internaționalul francez a spus atunci: „Sunt convins că aici pot continua să cresc într-un club care oferă toate mijloacele pentru a performa la cel mai înalt nivel”. Jucătorul se aștepta ca PSG să adopte o abordare diferită în piață, față de aceea direcțonată de consilierul de fotbal Luis Campos.

Clubul i-a semnat în vară pe mijlocașii Vitinha, Fabián Ruiz, Carlos Soler și Renato Sanches, fundașii Nuno Mendes și Nordi Mukiele și tânărul atacant Hugo Ekitike pentru un total de aproximativ 125 de milioane de lire sterline.

Mbappé a marcat de 11 ori în 12 apariții în acest sezon pentru PSG, care se află în fruntea clasamentului Ligue 1, sub Christophe Galtier, cu opt victorii și două remize din 10 meciuri și joacă marți seară acasă cu Benfica, în Liga Campionilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel