Clubul FC Barcelona, dar şi oficiali ai clubului, puşi sub acuzare pentru corupţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook FC Barcelona
Facebook FC Barcelona
Cazul de corupţie care zguduie fotbalul spaniol continuă. Clubul FC Barcelona a fost pus oficial sub acuzare. 

Clubul de fotbal FC Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Jose Maria Enriquez Negreira, fost responsabil al arbitrajului, au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către Negreira, a anunţat vineri un tribunal din Barcelona, citat de AFP.

Aceste procese, decise de Parchetul din Barcelona, vizează în special clubul FC Barcelona ca persoană juridică, precum şi doi foşti preşedinţi ai grupării spaniole, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell.

Actualul preşedinte al Barcei, Joan Laporta, a promis, la sfârşitul lunii trecute, toate explicaţiile necesare în cazul plăţilor făcute de club unei companii deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi vicepreşedinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA).

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că FC Barcelona a plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al CTA între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj, scrie Agerpres. 

Preşedintele Joan Laporta: FC Barcelona nu a cumpărat niciodată arbitri 

Preşedintele clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a reiterat marţi că gruparea pe care o conduce "nu a cumpărat niciodată arbitri şi nici nu a avut intenţia să facă acest lucru" şi că, în scurt timp, va convoca o conferinţă de presă pentru a da explicaţii pertinente despre aşa-numitul caz Negreira, informează EFE.

"Noi nu am avut niciodată intenţia de a cumpăra arbitri. Absolut niciodată", a insistat Laporta, în cadrul unui colocviu, unde a trecut în revistă situaţia clubului blaugrana la doi ani după ce a câştigat alegerile pentru şefia Barcei.

Potrivit acestuia, "forţa faptelor îi contrazice pe cei care încearcă să schimbe povestea" şi "nimic nu este întâmplător", deoarece acum, când Barca "merge din nou bine", există o campanie orchestrată pentru a-i face rău.

Laporta a promis, la sfârşitul lunii trecute, toate explicaţiile necesare în cazul plăţilor făcute de FC Barcelona unei companii deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, fost arbitru şi vicepreşedinte al Comisiei Tehnice de Arbitri (CTA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel