Clotilde Armand, Șoșoaca de la guvernare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Clotilde Armand, Șoșoaca de la guvernare
Clotilde Armand, Șoșoaca de la guvernare
Distanța între USR 2016 și USR 2021 e ca de la un ong la un partid. Sau ca de la vuvuzele și filmări cu mobilul, în plen, la proiecte de legi sau la funcții negociate.

Doar un norocos ca, scuzați, Cîțu poate rămâne prizonier în logica tricoului cu ”Nu luăm prizonieri”, fiindcă nu de el depinde rămânerea  sau plecarea din postul unde, întâmplător, a ajuns.

AUR, un fel de USR în oglindă, la cealaltă extremă a spectrului, ar trebui să parcurgă același drum, dacă vrea să trăiască mai mult decât PPDD-ul lui Dan Diaconescu. Partidul OTV era acuzat doar de populism, AUR trebuie să demonstreze și că nu e un partid extremist și că poate trece de la huiduială la politică, de la scandal la legiferare. Ca să dea speranța membrilor săi și votanților că ar putea, cândva, ajunge și la guvernare. Prima mișcare ce ar putea demonstra că nu are a face cu modelul Corneliu Vadim Tudor este să o excludă din partid pe Diana Șoșoacă.

Dacă pentru cei mai mulți actul este unul de natură morală, pentru omul politic Simion este o măsură vitală. Dacă Simion nu scapă rapid de Șoșoacă, e terminat politic: rămâne un accesoriu al doamnei avocat, ca poșeta sau masca pe care o poartă dânsa sub bărbie, cu hârtie de la medic (apropo, în doctorul care i-a dat scutire de mască de ce crede, nu o fi și ăla pe mână cu oculta mondială?). Oricât te-ai strădui nu reușești să pari serios, lângă clovnul stropitor, care bate din tobă cu piciorul și claxonează când își scoate pălăria din cap. Riscul de a nu face nimic este mai mare pentru Simion decât riscul de a tolera intoleranța și mahalagismul. Să spunem că își pierde partidul, la confruntarea cu Șoșoacă, dar nu-și pierde cariera.

În fine, poate e mai bine ca Șoșoacă să rămână imaginea AUR: înțelege lumea că e circ, nu operă și balet.

Mai grav e când un personaj gen Șoșoacă ajunge la guvernare, cum s-a întâmplat în București, la sectorul 1. Nu vi se pare că doamna Clotilde Armand și Diana Șoșoacă sunt ejusdem farinae?  Probleme de personalitate, agresivitate de limbaj, plângeri penale în serie, lozinci în loc de argument, permanentă stare conflictuală, măsuri fără noimă. Una atacă vaccinarea, alta lasă fără bani spitalele…

Nu știu dacă Barna mai vrea să candideze la președinție, dar sigur-sigur vrea, între timp, să mai guverneze. De aceea, Barna ar trebui să se delimiteze de excesele Șoșoacăi din USR-PLUS. Sau să explice el de ce se războiește Armand cu spitalele, vorba  poetului, ”în plină pandemie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel