SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu, pe fondul amenințărilor Iranului la adresa Israelului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
SUA au anunțat trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe fondul amenințărilor pe care Iranul le-a făcut la adresa Israelului.

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului, acuzat de o lovitură împotriva consulatului iranian la Damasc, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune pentru a consolida eforturile regionale de descurajare şi pentru a întări protecţia forţelor americane“ a declarat un responsabil american al apărării, sub rezerva anonimatului, fără a preciza natura acestor măsuri.

CITEȘTE ȘI        -      Război Israel. Au fost lansate rachete din Liban / Update: Hezbollah a revendicat atacul / video

Inamic declarat al Israelului şi aliat al grupării islamiste palestiniene Hamas, Iranul a ameninţat că va „pedepsi“ Israelul după o lovitură asupra consulatului său din Damasc, la 1 aprilie, care a făcut 16 morţi, potrivit unei organizaţii neguvernamentale, între care şapte membri ai corpului Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian.

Iranul şi Siria au atribuit atacul Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este totuşi considerat responsabil, inclusiv de către proprii săi aliaţi.

CITEȘTE ȘI       -      MAE, avertisment pentru români: Nu călătoriți în Israel, Palestina, Liban sau Iran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel