Clinton: Obama poate pica de fraier, ca mine în Kosovo și Serbia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
clinton obama decee
clinton obama decee

Fostul președintele american Bill Clinton îl sfătuiește pe Barack Obama să nu amâne o intervenție în Siria, punctând că Obama sau oricare al președinte "va pica de fraier" dacă ascultă prea mult de sondajele de opinie și acționează cu precauțe exagerată. În acest sens, Clinton a făcut trimitere la deciziile sale din Kosovo și Serbia, potrivit politico.com.

Clinton a făcut afirmația miercuri, în Manhattan, într-o dezbatere cu senatorul John McCain, la un eveniment organizat de Institutul McCain pentru Leadership Internațional. Presa nu a avut acces la eveniment, declarațiile fiind obținute de politico.com în urma unei înregistrări audio făcute de către unul dintre invitați.

Fostul președinte i-a spus lui McCain că Obama ar trebui să fie mai determinat în ceea ce privește Siria și să evite interpretarea sondajelor de opinie despre intervențiile SUA în crizele transoceanice.

"Unii oameni spun, 'Okay', vedeți ce haos e acolo? Nu vă băgați!' Cred că asta e o mare greșeală. Sunt de acord cu tine în privința asta", i-a spus Clinton lui McCain.

"Nimeni nu cere SUA să trimită soldați în Siria", a precizat democratul. "Singura întrebare este că dacă Rusia, Iranul și Hezbollah sunt cu susul în jos, 90 de mile distanță de nimic, nu ar trebui ca noi să încercăm să facem ceva să rebalansăm puterea pentru ca aceste grupuri de rebeli să aibă o șansă decentă, dacă sunt încurajați de o majoritate, să prevaleze?".

Administrația Obama nu a dorit să comenteze declarațiile fostului președinte, conform sursei citate.

Clinton s-a abținut de la a-i sugera pespective de politică externă lui Obama atâta timp cât soția sa, Hillary, a fost secretar de stat.

Președintele Barack Obama este supus presiunilor în ultima vreme pentru a trimite sprijin militar rebelilor din Siria, în războiul civil din Damasc care nu dă semne de încetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel