Clinica de istorie: Moartea premierului Ion I. C. Brătianu, malpraxis sau atac biologic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
IonICBratianu
IonICBratianu

La 24 noiembrie 1927, murea şi primul-ministru Ion (Ionel) I. C. Brătianu, întâiul sfetnic al Regelui României Mari. Diagnosticul oficial: amigdalită urmată de septicemie.

Moartea lui Ion I. C. Brătianu, care se bucura de o stare de sănătate înfloritoare și conducea cu mână de fier guvernul, a ridicat suspiciuni, în epocă. S-a vorbit despre o posibilă contaminare cu streptococi înalt patogeni de către agenții Moscovei. Alții au spus că a luat o banală gripă de la Nicolae Titulescu, murind în urma septicemiei. Se poate vorbi de malpraxis în cazul său? Clinica de Istorie încearcă un răspuns. Vezi video

video via webtv.realitatea.net

Este otrăvirea lui Alexandru Lăpuşneanu primul caz de eutanasie consemnat în istoria ţărilor române? Cum l-ar fi putut ajuta chirurgia plastică pe Ştefan cel Mare? A fost contaminat Ion I. C. Brătianu cu streptococi înalt patogeni de către agenţii Moscovei, sau a luat o banală gripă de la Nicolae Titulescu, murind în urma septicemiei? Se poate vorbi de malpraxis în cazul său? Dar în cazul Majestăţii Sale Regele Ferdinand, care a murit de cancer la colon, în 1927? Cum a influenţat acest caz istoria modernă a României? Află consultând Clinica de Istorie.

Citeşte şi:

Clinica de Istorie: Otrăvirea lui Vodă Lăpuşneanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel