Cleştii de rufe ţi-au pătat bluza preferată? Iată trucurile care te ajută să scoţi rugina de pe haine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Hainele prinse cu cleşti se pot murdări de rugină / Foto: Pexels, Sergey Filippov
Hainele prinse cu cleşti se pot murdări de rugină / Foto: Pexels, Sergey Filippov
Apelăm la diferite trucuri pentru a scăpa de urmele de mucegai, ciocolată, iarbă sau fond de ten, însă ce folosim în cazul petelor de rugină? Iată câteva soluţii salvatoare!

Acum, în vremuri moderne, când avem storcătoare şi uscătoare profesionale, şansele să ne mai murdărim hainele cu rugină de la cleştii de rufe mai vechi sunt mai mici. Însă lumea încă mai pune hainele la uscat cu clasicele cârlige de rufe, mai ales dacă stau la casă şi preferă să-şi usuce lenjeriile de pat sau cămăşile albe în mod natural, la soare. Şi-atunci se poate întâmpla ca acei cleşti care au luat contact cu apa mai mult să ruginească şi să transfere rugina pe hainele noastre. Trebuie să ştiţi că petele de rugină sunt unele dintre cele mai dificile pete. Pentru a scăpa de ele, este nevoie de multă răbdare, dar şi de timp. De cele mai multe ori, soluţia care te scapă de aproape orice pată este înălbitorul. Însă în cazul urmelor de rugină, acest lichid poate înrăutăţi situaţia, formând şi mai multe pete pe haine. Ce faci în acest caz? Apelezi la următoarele trucuri!

Nu te panica dacă articolele tale vestimentare deschise la culoare au rămas cu pete rugină pe locul unde au fost agăţate la uscat sau din oricare alt contact cu obiecte metalice uzate. Sau poate te-ai atins de un gard sau un cui ruginit. Nu-i nimic. O lămâie şi puţină sare îţi vor rezolva problema pe loc! Tot ce trebuie să faci este să storci sucul de la o lămâie pe pată, să presari puţină sare deasupra şi să laşi să acţioneze. Apoi, poţi să clăteşti fie manual, fie în maşina de spălat. Atenţie, însă! Acest truc funcţionează cel mai bine pe materialele de culoare deschisă sau albe. Dacă vei aplica lămâie în exces pe haine de culoare închisă, este posibil să rămână pete sau să fie evidente diferenţe de culoare.

Un al truc eficient are la bază laptele acru. Tot ce trebuie să faci este să laşi hainele la înmuiat în lapte, peste noapte. A doua zi, clăteşte-le şi pune-le în maşina de spălat. Odată ce vei scoate hainele din maşina de spălat, vei observa că pata de rugină a dispărut. Dar ce faci când te trezeşti cu pete de rugină şi pe pantofi? Dacă pantofii sunt din piele, freacă pata cu puţin suc de lămâie, apoi ţine pantofii deasupra unui vas cu apă clocotită şi lasă aburii să acţioneze. Pata o să dispară încet, dar sigur!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel