Cleopatra, condimentul secret pe care îl folosea pentru atragerea pretendenţilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Intrată în istorie ca una dintre cele mai frumoae și seducătoare femei, regina Egiptului apela la diferite trucuri. Iar unul dintre ele era un condiment folosit în bucătăriile din toată lumea.

Legendele susţin că împărăteasa Cleopatra s-ar fi îmbăiat în lapte infuzat cu şofran înainte de a se întâlni cu pretendent. Iar asta pentru că îşi dorea o piele "de aur", pe care o putea obţine foarte uşor cu ajutorul acestui condiment. În plus, se considera că şofranul are și proprietăţi afrodiziace, potrivit rtv.net.

"Şofranul era utilizat pentru colorarea bolerolurilor jachetelor purtate de femeile minoice, de asemenea era utilizat în fabricarea cosmeticelor", afirmă John O'Connell. Călugării din Epoca Medievală utilizau un amestec din albuş de ou şi şofran pentru a imita aurul atunci când produceau manuscrise.

Şofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, un gram ajungând la 16 dolari. Condimentul provine din floarea plantei Crocus sativus, care poate creşte în sălbăticie fără intervenţia umană. Florile sale mov trebuie adunate manual doar dimineaţa. Cu cât grija cu care sunt cultivate este mai mare, cu atât preţul produsului final creşte.

Iranul produce 85% din cantitatea globală de şofran. Datorită climatului uscat şi însorit, agricultorii au transmis din generaţie în generaţie cultivarea plantei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel