Claudiu Năsui, după plângerea de la DNA: Cerem organelor abilitate să îşi facă treaba!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a făcut primele declarații după plângerea penală făcută la DNA în cazul granturile de 550 milioane de euro alocate firmelor pentru investiții.

"În momentul acesta, sunt suspiciuni de fraudă. Noi nu putem să clarificăm lucrul acesta, de aceea am avut o investigaţie şi cerem organelor abilitate să îşi facă treaba. Frauda ar consta în divulgarea unor informaţii cheie pentru aplicarea la aceste granturi europene şi, în speţă, procesul de cofinanţare care ar urma să fie considerat eligibil. La această schemă de ajutor de stat, aplicanţii îşi făceau un proiect, după care, în caz de egalitate de puncte - şi multă lumea avea 100% - departajarea se făcea pe criteriul cofinanţării.

Este posibil ca unii oameni care au știut care sunt proiectele care se aflau deja în sistem - şi au vrut informaţia aceasta - să fi ştiut la ce procent de cofinanţare să aplice, astfel încât să nu cheltuiască foarte mulţi bani şi să fie considerat potenţial eligibil proiectul lor. De acest lucru ne dăm seama statistic din faptul că, în ultimele 48 de ore, au venit foarte multe solicitări şi, din totalul proiectelor eligibile, peste 1000 de proiecte sunt cu cofinanțări de sub 3% peste ultimul procent de cofinanţare admis", a spus Claudiu Năsui, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel