Claudiu Ciprian Tănăsescu - Nominalizat la premiul Europarlamentarului pentru anul 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Eurodeputatul PSD Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost nominalizat la premiul Europarlamentarul Anului 2013, la secțiunea Sănătate. Gala "MEP Awards" este organizată de publicația de prestigiu "the Parliament Magazine".

În fiecare an, Parliament Magazine nominalizează câte 3 eurodeputați din cei 754 de membri ai Parlamentului European care s-au remarcat prin activitatea lor într-o anumită categorie de politică a UE.

Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI) a PE a declarat faptul că este onorat de această nominalizare. "Cred în puterea unei societăți sănătoase și în puterea momentului! A investi acum în sănătate se traduce în creștere economică, performanță, îmbătrânire activă și sănătoasă în viitor".

În întâmpinarea acestei nominalizări, eurodeputatul PSD a adăugat faptul că se simte foarte "devotat cauzei de a contribui la creșterea accesului populației generale la diagnostic și tratament adecvate, dar și la reducerea inegalităților și a cazurilor de excludere socială ca urmare a unei boli. Bolile de astăzi necesită strategii preventive, intervenție activă și cercetare continuă".

"În prezent, mai mult ca niciodată, datorită impactului negativ al dificultăților economice avem nevoie de un angajament mai puternic atât din partea noastră a tuturor, ca indivizi, cât și din partea instituțiilor europene cu privire la bolile psihice, bolile infecțioase, bolile netransmisibile și toate problemele de sănătate emergente".

Claudiu Ciprian Tănăsescu consideră că "printr-o acțiune concertată putem trăi mai bine, și în acest scop avem nevoie de un program de sănătate mai ambițios după 2015, cu obiective clare; doresc să contribui activ în definirea acestei agende europene de sănătate, în promovarea și susținerea acesteia prin toate acțiunile pe care le întreprind în Parlamentul European".

Biroul de Presa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel