Data publicării:
Claudia Țapardel, discurs în PE. Referire la România
Europarlamentarul Claudia Ţapardel susține, marți, 26 iunie, un discurs în Parlamentul European.
Iată cele mai importante părți din discursul europarlamentarului:
"Este plăcerea mea să fiu astăzi aici și să vorbesc la evenimentul dedicat patrimoniului cultural și potențialului său imens pentru economia europeană și industria turismului. Aș dori mai întâi să spun că acest eveniment este organizat la timp, deoarece suntem în mijlocul Anului european al patrimoniului cultural, o inițiativă pentru care am militat puternic.
Am dedicat fiecare zi pentru a sublinia importanța turismului în Europa. Prin urmare, vă voi vorbi astăzi din perspectiva patrimoniului cultural în legătură cu sectorul turismului. Cred că patrimoniul cultural joacă un rol-cheie în industria turismului și mă bucur că pot să vă vorbesc despre potențialul său economic.
Legătură fundamentală între patrimoniul cultural și sectorul turistic
Sunt foarte mândră să spun că, prin proiectele noastre, am abordat turismul în legătură cu durabilitatea, dezvoltarea regională, conectivitatea, transportul, abilitățile și dezvoltarea profesională. Cred cu tărie că există o legătură fundamentală între patrimoniul cultural și sectorul turistic. (...) Europa și-a menținut poziția de top în ceea ce privește destinațiile turistice datorită bogăției sale culturale și de aceea este esențial să profităm de toate punctele forte pentru a continua să ne prezentăm comorile.
Aș dori să subliniez faptul că patrimoniul cultural din Europa nu se referă numai la Veneția, la Paris sau la Barcelona. Sunt foarte bucuroasă să văd că, de puțin timp, din ce în ce mai mulți turiști și-au îndreptat atenția și spre alte destinații din Europa, care, deși mai puțin cunoscute, sunt la fel de rafinate. Consider că trebuie să lucrăm îndeaproape pentru ca aceste regiuni să se dezvolte și să le promovăm ca destinații turistice alternative.
Îndeplinirea potențialului economic al patrimoniului cultural înseamnă că mai întâi trebuie să explorăm și să descoperim vasta cultură a Europei. Acest lucru nu numai că ar contribui la decongestionarea destinațiilor deja saturate, ci și la promovarea bogăției istorice și a valorilor Europei datorate diversității sale culturale.
Referire la România
În ciuda contribuției semnificative a turismului la economia Uniunii Europene, acesta nu este încă printre prioritățile politice ale Comisiei Europene. (...) Sunt mândră să spun că la începutul acestui an, în luna mai, am stabilit o platformă de schimb între sectorul public și cel privat prin Conferința la nivel înalt pe care am organizat-o la Palatul Parlamentului din București, cu participarea extraordinară a comisarului pentru piața internă, Elzbieta Bienkowska.
Pentru țara mea, România, stabilind platforme de schimb între reprezentanții UE, autoritățile publice și mediul de afaceri pentru a dezbate cum să fie maximizat potențialul de interconectivitate pentru dezvoltarea sectorului turistic, a reprezentat un pas important. În acest sens, moștenirea culturală joacă un rol-cheie.
În termeni foarte generali, patrimoniul cultural este un factor important pentru diversificarea sectorului turistic. În termeni foarte practici, impactul său economic este vizibil în veniturile directe generate de activitățile legate de patrimoniu, precum conservarea sau deschiderea către public, crearea indirectă a veniturilor și a locurilor de muncă. (...)
Aș dori să închei spunând că nu trebuie să uităm că este necesar să colaborăm pentru a realiza o politică comună și coerentă la nivel european și pentru a ajuta Europa să rămână o destinație de top în lume".
Notă intertitlurile aparțin redacției
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News