Claudia Țapardel - Klaus Iohannis, reacție din PE despre războiul cu Guvernul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Claudia Țapardel
Claudia Țapardel
Claudia Țapardel a comentat situația în care președintele Klaus Iohannis a aruncat îndoiala asupra existenței banilor pentru pensii și salarii. 

Claudia Țapardel este de părere că ultima ieșire a șefului statului legată de situația fondurilor europene și a Pilonului 2 de pensii ne demonstrează faptul că avem un președinte care își încalcă în mod repetat rolul constituțional de mediator în societate. Europarlamentara PSD subliniază că faptul că președintele Iohannis se află deja în campanie electorală pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni poate fi înțeles. Dar este de neînțeles și condamnabilă încercarea acestuia de a induce în eroare populația în legătură cu plata pensiilor și a salariilor. 

”Consider că șeful statului are nenumărate pârghii constituționale prin care se poate informa în legătură cu situația financiară a țării. Acesta se poate consulta cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sau cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Reprezentanții Guvernului îi pot furniza președintelui date exacte în ceea ce privește situația financiară a țării, din care reiese foarte clar că în țara noastră nu sunt probleme de acest fel. Dimpotrivă, România a avut o evoluție economică pozitivă în ultimele luni și acest lucru constituie o premisă favorabilă pentru punerea în aplicare a reformelor structurale avute în vedere de Guvernul României. Acest fapt a fost apreciat și de comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, în cadrul întâlnirii bilaterale la nivel înalt cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă din data de 17 mai.” a punctat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Comunicare tip Băsescu

Europarlamentara PSD consideră că în loc să se consulte cu reprezentanții Guvernului, președintele furnizează informații neverificate, apropiindu-se din ce în ce mai mult de stilul de comunicare ”de tip Băsescu”, care a făcut mult rău României atunci când anunţa, fără niciun fel de justificare, că se prăbuşeşte sistemul public de pensii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel